Η φτώχεια έφτασε και στα βόρεια προάστια

Κοινωνικό παντοπωλείο στο δήμο Διονύσου

Η φτώχεια έφτασε και στα βόρεια προάστια

Η φτώχεια μπορεί να κρύβεται σε περιοχές που δε μας πάει το μυαλό. Το κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου Διονύσου γεμίζει καθημερινά από πολίτες που έχουν ανάγκη τα βασικά.

«Όσο κι αν ακούγεται περίεργο και στα βόρεια προάστια και για όσους κάνουν διαφορετικούς συνειρμούς θέλω να πω ότι η φτώχεια έχει φτάσει και στην πόρτα μας» αναφέρει στην κάμερα του Starο ο δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης.

Περίπου 100 άτομα έρχονται καθημερινά από το κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου Διονύσου προκειμένου να προμηθευτούν βασικά είδη ανάγκης.

Το Star συνάντησε τον κύριο Παναγιώτη που είναι 52 ετών έχει 2 παιδιά και επισκέφθηκε το παντοπωλείο για να πάρει μερικά τρόφιμα για την οικογένεια του. Μας εξηγεί, ότι είναι εργολάβος οικοδομών όμως οι δουλειές έχουν εξαφανιστεί οδηγώντας τον στο αδιέξοδο.

«Έχω ένα τεχνικό γραφείο 25-26 χρόνια και πέρυσι το έκλεισα γιατί δεν υπάρχει δουλειά. Χρωστώ ��τη ΔΕΗ, χρωστώ στο νερό, έχω κόψει τα αθλήματα των παιδιών. Έχω κόψει τα αγγλικά των παιδιών, είμαστε ανασφάλιστοι και βοηθάει και η γυναίκα μου με 2-3 μεροκάματα το μήνα που πάει και καθαρίζει σπίτια.» σημείωσε ο κύριος στην κάμερα του Star.

Ο δήμος Διονύσου, είναι περιοχή που φημίζεται για την οικονομική άνεση των κατοίκων της. Ο κύριος Παναγιώτης μας εξηγεί ότι τα πράγματα πριν την κρίση και την ανεργία ήταν πολύ καλύτερα.
«Είχε 15 χρόνια η γυναίκα μου να δουλέψει. Συντηρούσα μια οικογένεια μόνος μου με το μεροκάματο.»

Έκτος από το κοινωνικό παντοπωλείο στο δήμο Διονύσου υπάρχει και κοινωνικό πολυιατρειο αλλά και άλλες κοινωνικές δομές για αυτούς που έχουν ανάγκη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top