Στο Παρίσι πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των πρέσβεων Καλής Θελήσεως της ΟΥΝΕΣΚΟ

Η παιδεία, ο πολιτισμός και το περιβάλλον τα θέματα συζήτησης

Στο Παρίσι πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των πρέσβεων Καλής Θελήσεως της ΟΥΝΕΣΚΟ

Στο Παρίσι πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των πρέσβεων Καλής Θελήσεων της ΟΥΝΕΣΚΟ με προτεραιότητα τα προγράμματα για την πρόσβαση στην εκπαίδευση κοριτσιών και γυναικών, που αποτελούν εισιτήριο για την πρόοδο και την ενδυνάμωση της θέσης τους ��την κοινωνία.

Η γενική διευθύντρια του Οργανισμού Ιρίνα Μποκοβα συντόνισε τις συζητήσεις και την παρουσίαση των μελλοντικών πρωτοβ��υλιών για τον περιορισμό του αναλφαβητισμού κοριτσιών και γυναικών αλλά και θεμάτων που αφορούν στον πολιτισμό, την προστασία του περιβάλλοντος και πιο συγκεκριμένα των ωκεανών αλλά και την ανθρωπιστική δράση των πρέσβεων Καλής Θελήσεως της ΟΥΝΕΣΚΟ.

«Καθένας από εσάς αγαπητοί φίλοι, είναι σημαιοφόρος της ΟΥΝΕΣΚΟ και μεταφέρει το μήνυμα ειρήνης, διαλόγου και αειφόρου ανάπτυξης… σε νέο κοινό στο οποίο δεν μπορούμε να φτάσουμε, σε απρόσιτες γωνιές της γης θα έλεγα, όπου διαδίδετε το έργο μας εξελίσσοντας τον οργανισμό μας.» σημείωσε η κυρία Μποκοβα.

Η ΟΥΝΕΣΚΟ συνεχίζει να πρωτοστατεί παγκοσμίως σε θέματα εκπαίδευσης, πολιτισμού και προαγωγής της ειρήνης.

Για το σκοπό αυτό στη διμερή συνάντηση οι πρέσβεις Καλής Θελήσεως της ΟΥΝΕΣΚΟ, έλαβαν πληροφορίες και αντάλλαξαν απόψεις για το πώς θα συμβάλλουν με διεθνείς συνεργασίες αλλά και με τον επαναπροσδιορισμό της δράσης τους στη μεγαλύτερη προβολή και επίτευξη των στόχων του οργανισμού.

«Αυτή η συνάντηση του 2013 αναγγέλλει με έξοχο τρόπο, με καλύτερη οργάνωση από κάθε άλλη χρονιά ένα πρόγραμμα πολύ μεγάλης ακρίβειας με πολύ ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις από τους ανθρώπους της ΟΥΝΕΣΚΟ στους τομείς της εκπαίδευσης και του πολιτισμού –εκπαίδευση το πρωί, πολιτισμός το απόγευμα και επιστήμη αύριο- με παρεμβάσεις από ειδικούς όπου η Μαριάννα Βαρδινογιάννη έκανε το πρωί μια εξαιρετική παρουσίαση.» τόνισε ο πρέσβης Καλής Θελήσεως της ΟΥΝΕΣΚΟ, Ζαν Μισελ Ζαρ.

«Κάθε χώρα διδάσκει εκπαίδευση με το δικό τ��ς τρόπο. Η εκπαίδευση είναι ομπρέλα, έχει σημασία όμως, τι διδάσκεις τα παιδιά σου. Η εκπαίδευση πρέπει να λειτουργεί ως ομπρέλα, χρειάζεσαι όμως δασκάλους και οι δάσκαλοι παίζουν τεράστιο ρόλο διότι αυτοί εκπαιδεύουν τα παιδιά μας. Πρέπει επομένως τα παιδιά να λαμβάνουν εκπαίδευση αποδεκτή παγκοσμίως και όχι για τοπική κατανάλωση.» δήλωσε ο professor Nasser D. Khalili, πρέσβης Καλής Θελήσεων της ΟΥΝΕΣΚΟ.

Η Ελληνίδα πρέσβης Καλής Θελήσεως της ΟΥΝΕΣΚΟ κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη παρουσίασε με την προβολή διαφανειών το πλούσιο έργο της τον τελευταίο χρόνο αλλά και μελλοντικές πρωτοβουλίες.

Η κυρία Βαρδινογιάννη κάλεσε τους πρέσβεις Καλής Θελήσεως της ΟΥΝΕΣΚΟ στην Αθήνα το Φθινόπωρο, όπου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για τα 20 χρόνι�� από τη δημιουργία μονάδας μεταμόσχευσης μυελού των οστών του συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ.

«Θα είναι μεγάλη τιμή για μένα να σας υποδεχθώ στην Ελλάδα και να μοιραστώ μαζί σας τη συμβολική αυτή περίσταση» τόνισε η κυρία Βαρδινογιάννη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top