Η Formula 1 επιστρέφει στην Ευρώπη για ένα ραντεβού με την ιστορία

Η επιλογή των ελαστικών Pirelli αποτελεί το κλειδίο για την νίκη 

Η Formula 1 επιστρέφει στην Ευρώπη για ένα ραντεβού με την ιστορία

Το πρωτάθλημα της Formula 1 επιστρέφει στην Ευρώπη μετά από οκτώ μήνες, το προηγούμενο Grand Prix επί Ευρωπαϊκού εδάφους πραγματοποιήθηκε στη Μόντσα της Ιταλίας, στις 3 Σεπτεμβρίου. Η Ιταλία έχει φιλοξενήσει συνολικά 105 Grand Prix παγκοσμίου πρωταθλήματος, τα περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη χώρα, με 30 εξ αυτών να λαμβάνουν χώρα στην πίστα «Autodromo Enzo e Dino Ferrari» στην Ίμολα.

Η Formula 1 επιστρέφει στην Ευρώπη για ένα ραντεβού με την ιστορία
Ο αγώνας αυτού του Σαββατοκύριακου είναι μόλις η τέταρτη έκδοση του «Gran Premio dell'Emilia-Romagna e del Made in Italy», που ξεκίνησε το 2020 και έγιναν 3 αγώνες έως το 2022. Η περσινή διοργάνωση ακυρώθηκε λόγω πλημμυρών που έπληξαν μεγάλα τμήματα της περιοχής, προκαλώντας θανάτους και καταστροφές. Για τον έβδομο γύρο της σεζόν, η Pirelli επέλεξε τις τρεις πιο μαλακές γόμες της γκάμας της για στεγνό οδόστρωμα: C3 ως σκληρή, C4 ως μέση και C5 ως μαλακή. Είναι η πρώτη φορά που αυτή η τριάδα θα χρησιμοποιηθεί στην πίστα της Emilia. Ίδια επιλογή είχε γίνει και πέρυσι που ακυρώθηκε ο αγώνας. Το 2022, οι επιλεχθείσες γόμες ήταν C2, C3 και C4.

Η Formula 1 επιστρέφει στην Ευρώπη για ένα ραντεβού με την ιστορία
Η Ίμολα είναι ένα από τα παλαιότερα Grand Prix στο ημερολόγιο του πρωταθλήματος. Θεωρείται τεχνική πίστα, ως εκ τούτου αναδεικνύει τις ικανότητες των οδηγών που πρέπει να αντιμετωπίσουν αρκετά περίπλοκους συνδυασμούς στροφών και σημείων φρεναρίσματος. Ο Enzo Ferrari ήταν ένας από τους υποστηρικτές του εγχειρήματος για την κατασκευή μιας πίστας στους λόφους γύρω από την Ίμολα και την περιέγραφε ως μικρό Νίρμπουργκρινγκ. Αρχικά, το 1957, η πίστα ονομάστηκε προς τιμήν του γιου του Dino, το δικό του όνομα προστέθηκε μετά τον θάνατό του το 1988.

Θεωρητικά, η χρήση των τριών πιο μαλακών ελαστικών θα μπορούσε να προσφέρει περισσότερες επιλογές όσον αφορά στη στρατηγική σε έναν αγώνα που συνήθως απαιτεί μόνο μία αλλαγή ελαστικών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top