H BMW Σειρά 5 είναι το «Παγκόσμιο Πολυτελές Αυτοκίνητο του 2024»

Οι λόγοι που του έδωσαν τον τίτλο World Luxury Car 2024

H BMW Σειρά 5 είναι το  «Παγκόσμιο Πολυτελές Αυτοκίνητο του 2024»

Πιο δυναμική από ποτέ, με πληθώρα ψηφιακών καινοτομιών, ένα ευρύχωρο, πολυτελές εσωτερικό και, για πρώτη φορά, με αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης – στην έκδοση BMW i5, η νέα BMW Σειρά 5 ενισχύει την ηγετική της θέση στην πολυτελή executive κατηγορία. Για τα μέλη της κριτικής επιτροπής των World Car Awards, η νέα άφιξη ξεχώρισε ανάμεσα στα πολυτελή μοντέλα που έκαναν το ντεμπούτο τους στις παγκόσμιες αγορές αυτοκινήτου τους τελευταίους 12 μήνες. Τελικά, η BMW Σειρά 5 ήταν αυτή που κατέκτησε τον τίτλο World Luxury Car 2024 (Παγκόσμιο Πολυτελές Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2024). 

H BMW Σειρά 5 είναι το  «Παγκόσμιο Πολυτελές Αυτοκίνητο του 2024»

Η κριτική επιτροπή η οποία αποτελείται από περίπου 100 δημοσιογράφους αυτοκινήτου από 30 χώρες, βαθμολόγησε τις ικανότητες της BMW Σειράς 5 κατά τη διάρκεια εκτεταμένων δοκιμών. Τα σκορ καταγράφηκαν στη συνέχεια λεπτομερώς από τους διοργανωτές των World Car Awards. Η BMW Σειρά 5, εν μέσω σκληρού ανταγωνισμού από 13 νέα πολυτελή μοντέλα, κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη της κριτικής επιτροπής, όχι μόνο με την απαράμιλλη απόδοση ισχύος των εξηλεκτρισμένων θερμικών κινητήρων της, αλλά και με το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, σε συνδυασμό με τα υψηλά επίπεδα άνεσης σε μεγάλες αποστάσεις και τις πολυάριθμες ψηφιακές καινοτομίες.

H BMW Σειρά 5 είναι το  «Παγκόσμιο Πολυτελές Αυτοκίνητο του 2024»

Τα εξελιγμένα συστήματα υποβοήθησης, όπως το motorway assistant και το Lane Change Assistant με επιβεβαίωση μέσω της κίνησης του ματιού, υπογραμμίζουν τις ικανότητες της BMW Σειράς 5 σε ταξίδια μεγάλων αποστάσεων. Εξοπλισμένη με σύστημα απεικόνισης και ελέγχου/χειρισμού BMW iDrive με QuickSelect, BMW Curved Display και BMW Intelligent Personal Assistant με διευρυμένη λειτουργικότητα, η i5 επιτρέπει την αλληλεπίδραση χρήστη-οχήματος με έλεγχο μέσω αφής και φυσικής ομιλίας. Όταν το αυτοκίνητο είναι σταματημένο, οι επιβάτες της BMW Σειράς 5 μπορούν να απολαμβάνουν video streaming στην οθόνη ελέγχου και να βιώσουν νέες συγκινήσεις gaming μέσα στο αυτοκίνητο -  π.χ. περνώντας ευχάριστα το διάστημα που πραγματοποιείται η φόρτιση της μπαταρίας.

Η πιο εξελιγμένη εκδοχή της λειτουργίας προσαρμοζόμενης ανάκτησης ενέργειας και ο έξυπνος συνδυασμός της τεχνολογίας αντλίας θερμότητας για τη θέρμανση και ψύξη του εσωτερικού, του συστήματος κίνησης και της μπαταρίας υψηλής τάσης, βοηθούν στην επίτευξη αυτονομίας έως και 582 km στον κύκλο WLTP, ανάλογα με την έκδοση και τις προδιαγραφές. Η συνδυασμένη μονάδα φόρτισης Combined Charging Unit της BMW i5 επιτρέπει φόρτιση AC με ισχύ έως 22 kW και φόρτιση DC με έως και 205 kW. Αυτό σημαίνει ότι η αυτονομία του αυτοκινήτου μπορεί να αυξηθεί έως και 156 χιλιόμετρα μέσα σε μόλις 10 λεπτά όταν συνδεθεί σε σταθμό ταχείας φόρτισης.

H BMW Σειρά 5 είναι το  «Παγκόσμιο Πολυτελές Αυτοκίνητο του 2024»

Ολόκληρο το χαρτοφυλάκιο των κινητήρων εσωτερικής καύσης έχει επίσης εξηλεκτριστεί. Μια ευέλικτα σχεδιασμένη αρχιτεκτονική κίνησης, που ήταν εξαρχής ανοιχτή σε διαφορετικές τεχνολογίες, επιτρέπει στη νέα BMW Σειρά 5 Sedan να είναι διαθέσιμη για πρώτη φορά με αμιγή ηλεκτροκίνηση, plug-in υβριδικά συστήματα και με εξαιρετικά αποδοτικούς κινητήρες βενζίνης και diesel. Οι κινητήρες εσωτερικής καύσης από τη νέα αρθρωτή γενιά κινητήρων BMW Group Efficient Dynamics διαθέτουν την πιο πρόσφατη έκδοση της ήπια υβριδικής τεχνολογίας 48 Volt.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top