Η θέση της DS Automobiles στο Ε-Prix της Diriyah

Η ίντριγκα στην έναρξη του αγώνα.

Η θέση της DS Automobiles στο Ε-Prix της Diriyah

Με τον Jean-Eric Vergne να έχει κατακτήσει την pole position και να έχει τερματίσει δεύτερος στον αγώνα της Παρασκευής στην Diriyah, οι οδηγοί της DS PENSKE επέστρεψαν στην πίστα της Σαουδικής Αραβίας το Σάββατο για τον δεύτερο αγώνα της διπλής διοργάνωσης (σε μερικές πίστες, διεξάγονται διπλοί αγώνες για το πρωτάθλημα Formula E που προσμετρούν ανεξάρτητα στην βαθμολογική κατάταξη του θεσμού).  

Αυτή τη φορά, τόσο ο Jean-Eric Vergne όσο και ο Stoffel Vandoorne προκρίθηκαν στα τελικά του αγώνα. Ο Βέλγος παρατάχθηκε τέταρτος στην  σειρά εκκίνησης (grid), ενώ ο Γάλλος ξεκίνησε από την όγδοη.  

Η θέση της DS Automobiles στο Ε-Prix της Diriyah

Η σειρά εκκίνησης του Σαββάτου έμοιαζε κάπως διαφορετική από την αντίστοιχη της Παρασκευής, προσθέτοντας άλλο ένα στοιχείο ίντριγκας στην έναρξη του αγώνα. Αμέσως, ο Stoffel Vandoorne και ο Jean-Eric Vergne διατήρησαν την τέταρτη και όγδοη θέση τους, αγωνιζόμενοι στον πρώτο όμιλο των συμμετεχόντων. Η σειρά παρέμεινε σταθερή έως ότου ενεργοποιήθηκε η Attack Mode (λειτουργία «επίθεσης»), όμως ενώ τα κενά για προσπέραση ήταν μικρά, ήταν ακόμα πιο δύσκολο να αναπληρώσεις θέσεις ξεφεύγοντας από την ιδανική γραμμή του αγώνα στην πίστα. 

Η θέση της DS Automobiles στο Ε-Prix της Diriyah

Ο Vandoorne σταθεροποιήθηκε στην πέμπτη θέση, στο slipstream (είναι η εκμετάλλευση των μειωμένων αεροδυναμικών αντιστάσεων του προπορευομένου μονοθεσίου) της επικεφαλής τετράδας, ενώ ο Vergne τοποθετήθηκε μεταξύ έβδομης και ένατης, πριν πάρει τελικά τους βαθμούς για την όγδοη θέση στον τερματισμό.  

Ως αποτέλεσμα, η DS PENSKE κατέχει πλέον τη δεύτερη θέση στην κατάταξη των ομάδων μετά από την σημαντική συλλογή βαθμών στην Diriyah, ενώ ο Jean-Eric Vergne εδραιώνει την τρίτη θέση του στο πρωτάθλημα οδηγών. 

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula E της ABB FIA συνεχίζεται στην πόλη του Σάο Πάολο της Βραζιλίας στα μέσα Μαρτίου. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top