Ήρθε το νέο Honda CR-V στην Ελλάδα- Αναλυτικά οι τιμές

Με προίκα τεχνολογία και προηγμένα υβρδικά συστήματα  

Ήρθε το νέο Honda CR-V στην Ελλάδα. Αναλυτικά οι τιμές

Η έκτη γενιά του Honda CR-V, του παγκόσμιου best seller μοντέλου της εταιρείας, κάνει το ντεμπούτο της με μια εμφάνιση πιο τολμηρή και γεμάτη αυτοπεποίθηση, προσφέροντας κορυφαία επίπεδα πρακτικότητας, ασφάλειας, συνδεσιμότητας και άνεσης.Για τις εκδόσεις e:HEV Elegance, ένα ισχυρό ηχοσύστημα με οκτώ ηχεία περιλαμβάνεται στον στάνταρ εξοπλισμό, ενώ οι εκδόσεις e:HEV Advance και e:PHEV Advance Tech αποκτούν ένα ολοκληρωμένο σύστημα BOSE Premium Audio υψηλών επιδόσεων με 12 ηχεία σε όλη την καμπίνα.

Ήρθε το νέο Honda CR-V στην Ελλάδα- Αναλυτικά οι τιμές

Ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων TFT 10,2 ιντσών πίσω από το τιμόνι παρουσιάζει έγκαιρα όλες τις απαραίτητες πληροφορίες μέσω μιας εξελιγμένης οθόνης, ενώ οι αυτοματοποιημένες λειτουργίες αποθαρρύνουν τον χειροκίνητο χειρισμό κατά την οδήγηση.Τη νύχτα, οι θύρες φόρτισης και τα πλήκτρα φωτίζονται για ευκολία χρήσης, με τέσσερις φωτιζόμενες θύρες USB (1 θύρα Type A και 1 θύρα Type C μπροστά και 2 θύρες Type C πίσω) που υποστηρίζουν μεγαλύτερο εύρος συσκευών και αυξημένες ταχύτητες φόρτισης.

Μία ειδική επιφάνεια ασύρματης φόρτισης μπροστά λειτουργεί με ισχύ 15W - τρεις φορές πιο ισχυρή από το απερχόμενο CR-V. Τέλος, έχει επίσης προστεθεί φωτισμός LED υψηλής ποιότητας σε όλη την καμπίνα, ο οποίος συμπληρώνεται με απαλό ατμοσφαιρικό φωτισμό στην κεντρική κονσόλα, στις πόρτες, στην περιοχή των ποδιών και στις εσοχές των χειρολαβών των θυρών, ενισχύοντας την premium ατμόσφαιρα σε όλη την καμπίνα.
e:HEV.

Ήρθε το νέο Honda CR-V στην Ελλάδα- Αναλυτικά οι τιμές
Το CR-V e:HEV θα διαθέτει την πιο προηγμένη έκδοση του βραβευμένου, πλήρως υβριδικού συστήματος κίνησης της Honda, με τον βενζινοκινητήρα να συνδυάζεται ιδανικά με ένα εξελιγμένο ελαφρύ, αυτόματο σύστημα μετάδοσης δύο ηλεκτροκινητήρων.

Στην έκδοση αυτή, ο ηλεκτροκινητήρας πρόωσης και η γεννήτρια εδράζονται σε ξεχωριστό άξονα ώστε να είναι η εφικτή η αύξηση της ροπής κατά 6,5%, τώρα στα 335Nm, χωρίς αλλαγές στη σχεδίαση και τον χώρο που καταλαμβάνουν. Η μέγιστη ταχύτητα περιστροφής του πρώτου έχει επίσης αυξηθεί κατά 1.500 στροφές ανά λεπτό, φτάνοντας στις 14.500 σ.α.λ., κάτι που έχει ως αποτέλεσμα την κατά 7% υψηλότερη τελική ταχύτητα.

Ήρθε το νέο Honda CR-V στην Ελλάδα- Αναλυτικά οι τιμές
Περαιτέρω αναθεωρήσεις στο σύστημα μετάδοσης περιλαμβάνουν την προσθήκη μιας δεύτερης σχέσης όταν ο κινητήρας συνδέεται απευθείας στους τροχούς. Έτσι, στην υπάρχουσα μακριά σχέση μετάδοσης προστίθεται τώρα μια νέα κοντύτερη σχέση - και οι δύο έχουν βελτιστοποιηθεί για το ευρύτερο δυνατό φάσμα σεναρίων οδήγησης, αυξάνοντας τόσο την ελκτική ισχύ στις χαμηλές ταχύτητες στο Engine Drive mode όσο και τη συχνότητα οδήγησης σε αυτό το αποδοτικό άμεσο πρόγραμμα οδήγησης.

Ήρθε το νέο Honda CR-V στην Ελλάδα- Αναλυτικά οι τιμές
Οι αναθεωρήσεις του υβριδικού συστήματος μετάδοσης κίνησης ολοκληρώνονται με την προσθήκη μιας πιο συμπαγούς μονάδας ελέγχου ισχύος (PCU) και μιας έξυπνης μονάδας ισχύος (IPU). Και οι δύο έχουν μικρότερο μέγεθος και αναθεωρηθεί ώστε να διατηρούν παρόμοια ενεργειακή πυκνότητα και αποδοτικότητα, μειώνοντας παράλληλα το συνολικό βάρος και τις φυσικές διαστάσεις.

Η αύξηση της ισχύος σε σύγκριση με το προηγούμενο CR-V σημαίνει μια καλύτερη αίσθηση επιτάχυνσης και βελτιωμένη απόκριση, με την επιτάχυνση 0-100 km/h να ολοκληρώνεται σε μόλις εννέα δευτερόλεπτα για τα μοντέλα 2WD και 9,4 δευτερόλεπτα για τις εκδόσεις AWD. Η τελική ταχύτητα είναι 194 km/h για τις εκδόσεις 2WD και 187 km/h για τα μοντέλα AWD.

Παρά την αυξημένη ισχύ, το σύστημα e:HEV προσφέρει επίσης αυξημένα επίπεδα αποδοτικότητας και μείωση των εκπομπών ρύπων. Οι συνδυασμένες εκπομπές CO2 είναι 134g/km και η κατανάλωση μόλις 5,9l/100km για τα μοντέλα 2WD – οι αντίστοιχες τιμές για τις εκδόσεις AWD είναι 151g/km και 6,7l/100km.

Ήρθε το νέο Honda CR-V στην Ελλάδα- Αναλυτικά οι τιμές

Έκδοση e:PHEV

Βασισμένο στο δοκιμασμένο σύστημα e:HEV της Honda, το plug-in e:PHEV διαθέτει μια σημαντικά μεγαλύτερη μπαταρία 17,7 kWh και έναν ελαφρύ, υψηλής απόδοσης ενσωματωμένο ηλεκτροκινητήρα. Χάρη στην αυξημένη ηλεκτρική υποβοήθηση, οι στροφές του θερμικού κινητήρα μπορούν να διατηρηθούν πολύ χαμηλότερα από ό,τι προηγουμένως, βελτιώνοντας περαιτέρω τα επίπεδα θορύβου, την πολιτισμένη λειτουργία και την αποδοτικότητα καυσίμου σε διάφορες ταχύτητες. Εξασφαλίζει επίσης αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία 82 χιλιομέτρων.

Ήρθε το νέο Honda CR-V στην Ελλάδα- Αναλυτικά οι τιμές

Με την αυξημένη ηλεκτρική υποβοήθηση που προσφέρει το plug-in υβριδικό σύστημα, οι εκπομπές CO2 είναι μόλις 18g/km και η κατανάλωση 0,8l/100km με πλήρως φορτισμένη τη μπαταρία. Όταν η μπαταρία αδειάσει τελείως, οι τιμές αυτές θα επηρεαστούν οριακά, καθώς το όχημα μετατρέπεται σε αυτοφορτιζόμενο υβριδικό, προσφέροντας επιδόσεις εφάμιλλες της έκδοσης 2WD e:HEV.

Χάρη στην έξυπνη διάταξη των ηλεκτρικών εξαρτημάτων και την υποδαπέδια τοποθέτηση της μπαταρίας, η χωρητικότητα του χώρου αποσκευών είναι 635 λίτρα.Η θύρα φόρτισης βρίσκεται στο αριστερό εμπρός φτερό και ανοίγει πιέζοντας το καπάκι της. Για το e:PHEV, ο έλεγχος φόρτισης σε συνδυασμό με τη θέρμανση της μπαταρίας επιτρέπει την καλύτερη αντιμετώπιση των ψυχρών συνθηκών και βελτιώνει επίσης σημαντικά την ικανότητα ανάκτησης ενέργειας σε χαμηλότερες θερμοκρασίες. Όταν η θερμοκρασία της μπαταρίας είναι 25 βαθμοί, το νέο CR-V φορτίζει την μπαταρία του στο 100% σε μόλις 2,5 ώρες, χάρη στην ισχύ εξόδου του φορτιστή που φτάνει τα 6,8 kW.

Ήρθε το νέο Honda CR-V στην Ελλάδα- Αναλυτικά οι τιμές
Προγράμματα οδήγησης και ηλεκτρική υποβοήθηση

Το νέο CR-V προσφέρει 4 διαφορετικά προγράμματα οδήγησης με τις ονομασίες Normal, Sport και Econ, ενώ το e:PHEV διαθέτει επίσης επιλογές διαχείρισης ενέργειας EV και Advanced Eco-assist. Γι’ αυτό το μοντέλο υπάρχει ένα το νέο πρόγραμμα λειτουργίας Snow που μειώνει την στάνταρ απόκριση του γκαζιού για να ελαχιστοποιήσει το σπινάρισμα των τροχών και να μεγιστοποιήσει την πρόσφυση σε ολισθηρές συνθήκες.
Το ασφαλέστερο CR-V μέχρι σήμερα, χάρη στη νέα κατασκευή αμαξώματος και τις βελτιωμένες τεχνολογίες ασφαλείας Είναι το πρώτο μοντέλο που διαθέτει το Honda SENSING 360, το νέο ‘πανκατευθυντικό’ σύστημα ασφάλειας και υποβοήθησης οδηγού.· 

Ήρθε το νέο Honda CR-V στην Ελλάδα- Αναλυτικά οι τιμές

Για την περαιτέρω αύξηση του αισθήματος ασφάλειας, η έκδοση e:HEV του CR-V διατίθεται επίσης με ένα εξελιγμένο σύστημα τετρακίνησης, το οποίο υιοθετεί ένα εντελώς νέο σύστημα ελέγχου για την ενεργή κατανομή της ροπής στον μπροστινό και στον πίσω άξονα. Τα χαρακτηριστικά NVH έχουν επίσης βελτιωθεί σημαντικά με το σύστημα τετρακίνησης νέας γενιάς. Μειώνοντας τη διάμετρο του συνδέσμου σταθερής ταχύτητας (CV), οι περιστροφικές διακυμάνσεις του άξονα μετάδοσης ισχύος έχουν μειωθεί, προς όφελος της αθόρυβης λειτουργίας και των συνολικών επιπέδων άνεσης στην καμπίνα.

Ήρθε το νέο Honda CR-V στην Ελλάδα- Αναλυτικά οι τιμές

Όσον αφορά τις τιμές  Η βασική  Elegance 2WD  κοστίζει 54.400 ευρώ.Η Elegance 4WD κοστίζει 57.900 ευρώ και η Advance 4WD 63.700 ευρώ. Στην κορυφή της γκάμας είναι η plug in hybrid Advance Tech PHEV με τιμή στα 67.900 ευρώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top