Toyota: Ηλεκτρικά αυτοκίνητα με υδρογόνο και μπαταρίες

Τι μας ετοιμάζει η Toyota στο μέλλον

Toyota: Ηλεκτρικά αυτοκίνητα με υδρογόνο και μπαταρίες

Kenshiki σημαίνει διορατικότητα στα ιαπωνικά και η φετινή διοργάνωση, παρουσία περισσότερων από 300 εκπροσώπων των μέσων ενημέρωσης, εστίασε στα ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία και τα υδρογονοκίνητα, τα οποία θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην πολυτεχνολογική στρατηγική της εταιρείας τα επόμενα χρόνια. 

Η αρχή της Toyota για κινητικότητα για όλους, “Mobility for All”, και η δέσμευσή της να επιτύχει πλήρη ουδετερότητα άνθρακα στην Ευρώπη έως το 2040 και σε όλο τον κόσμο έως το 2050 καθοδηγούν την προσέγγιση της εταιρειας στην ανάπτυξη νέων προϊόντων. 

Toyota: Ηλεκτρικά αυτοκίνητα με υδρογόνο και μπαταρίες

Η συναρπαστική σειρά των μελλοντικών ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία των Toyota και Lexus που παρουσιάστηκαν στο Kenshiki πρόκειται να εμφανιστούν στους ευρωπαϊκούς δρόμους τα επόμενα χρόνια - συμπεριλαμβανομένων των Lexus LF-ZC, Toyota FT-Se, Toyota FT-3e, Toyota Sport Crossover concept και Toyota Urban SUV concept. 

Στην Ευρώπη, το εξηλεκρισμένο μείγμα της Toyota βρίσκεται ήδη στο 71% και αναμένεται να αυξηθεί στο 75% το 2024, και αυτό θα επεκταθεί περαιτέρω, με τα νέα ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία να διαδραματίζουν όλο και πιο σημαντικό ρόλο στον όγκο των πωλήσεών της. Μέχρι το 2026, η TME θα προσφέρει περίπου 15 διαφορετικά οχήματα μηδενικών εκπομπών υπό το εμπορικό σήμα της Toyota, από επιβατικά έως ελαφρά επαγγελματικά αυτοκίνητα, και το ευρωπαϊκό μίγμα BEV της Toyota αναμένεται να ξεπεράσει το 20% υπερβαίνοντας τα 250.000 οχήματα ετησίως. 

Toyota: Ηλεκτρικά αυτοκίνητα με υδρογόνο και μπαταρίες

Η προσθήκη του Proace Max ολοκληρώνει τη σειρά Toyota Professional 

Η σειρά ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων Toyota Professional ολοκληρώνεται με την προσθήκη του νέου Proace Max, ενός μεγάλου van που διατίθεται σε τρία μήκη και ύψη παρέχοντας στους πελάτες την ευελιξία που απαιτούν. Όπως και τα «αδέλφια» του, το νέο Proace Max διατίθεται με ηλεκτρικό σύστημα κίνησης με μπαταρία, παρέχοντας αυτονομία 420 χιλιομέτρων (WLTP) και πρόσβαση σε ζώνες μηδενικών εκπομπών ρύπων. 

Το Proace Max έρχεται να προστεθεί στα πρόσφατα ανανεωμένα μοντέλα Proace και Proace City, παρέχοντας στους πελάτες τη δυνατότητα να διαλέξουν ανάμεσα σε μεγάλα, μεσαία και μικρά επαγγελματικά οχήματα - όλα με την επιλογή ενός ηλεκτρικού συστήματος κίνησης με μπαταρία. 

Toyota: Ηλεκτρικά αυτοκίνητα με υδρογόνο και μπαταρίες

Το Hilux αποτελεί επίσης βασικό μέλος του στόλου της Toyota Professional και βασικό πυλώνα των επαγγελματικών οχημάτων της TME για πελάτες που εκτιμούν την ποιότητα, την αντοχή και την αξιοπιστία. Νέα ώθηση στο μοντέλο θα δώσει την επόμενη χρονιά η παρουσίαση μιας έκδοσης με υβριδικό σύστημα 48 volt, που θα παρέχει μεγαλύτερη ισχύ και ροπή, ενώ θα βελτιώνει την αποδοτικότητα καυσίμου κατά 10%. 

Η Toyota Professional έχει ισχυρή δυναμική και οι πωλήσεις αναμένεται να αυξηθούν το 2023 σε πάνω από 140.000 οχήματα, καταγράφοντας αύξηση άνω του +20% σε σύγκριση με το 2022.  Η ισχυρή γκάμα προϊόντων αποτελεί ένα μόνο μέρος της εξίσωσης, καθώς το στοιχείο που κάνει τη διαφορά είναι η αναγνωρισμένη αριστεία στην εξυπηρέτηση πελατών του δικτύου λιανικής. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top