Volvo EX30: Στον τελικό για το Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς

Δείτε ποιοί το αξιολόγησαν

Volvo EX30: Στον τελικό για το Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς

Το Volvo EX30, ένα από τα τρία νέα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα που έχει λανσάρει η Volvo Cars τους τελευταίους 12 μήνες, βρίσκεται ανάμεσα στις τελικές υποψηφιότητες για τον κορυφαίο τίτλο του Ευρωπαϊκού Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2024. Το αμιγώς ηλεκτρικό Volvo EX30 επελέγη μετά από διεξοδική αξιολόγηση από μία επιτροπή εκλεκτόρων, η οποία περιλαμβάνει 59 επιφανείς δημοσιογράφους αυτοκινήτων από 22 αγορές. Στον τελικό γύρο της ψηφοφορίας, θα βρει απέναντί του άλλα έξι υποψήφια αυτοκίνητα, με τον νικητή να ανακοινώνεται στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, τη Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2024. 

Volvo EX30: Στον τελικό για το Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς

Η υποψηφιότητα του EX30 προέκυψε μέσα από μία μεγάλη λίστα 28 νέων αυτοκινήτων που λανσαρίστηκαν στην Ευρώπη στη διάρκεια του 2023 και καταδεικνύει την επιτυχημένη αρχική υποδοχή του μοντέλου, για το οποίο υπάρχει ήδη υψηλή ζήτηση και αυξημένο ενδιαφέρον στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Εκτός από την επιλογή του στη λίστα των τελικών υποψηφίων για την Ευρώπη, το EX30 συμμετέχει επίσης ως φιναλίστ στο βραβείο Utility Vehicle of the Year για το 2024 στη Βόρειο Αμερική, γεγονός που υπογραμμίζει τη μεγάλη εντύπωση που έχει προκαλέσει το μικρό SUV της Volvo σε παγκόσμιο επίπεδο, μόλις έξι μήνες μετά την παρουσίασή του. 

Το EX30 σχεδιάστηκε για να έχει το χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα από κάθε άλλο Volvo έως σήμερα και αντιπροσωπεύει ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός για τον συνολικό στόχο της εταιρείας όσον αφορά τη βιωσιμότητα. Αυτό έχει να κάνει με τον περιορισμό των εκπομπών σε όλο το εύρος της παραγωγής και του κύκλου ζωής, καθώς και με τη συνετή χρήση υλικών στο εσωτερικό και το αμάξωμα. Στο EX30, η Volvo Cars κατάφερε να μειώσει το συνολικό αποτύπωμα άνθρακα για 200.000 χλμ. οδήγησης σε κάτω από 30 τόνους*. 

Volvo EX30: Στον τελικό για το Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς

Η υποψηφιότητα του EX30 έχει μεγάλη σημασία, καθώς σηματοδοτεί τη δεύτερη φορά που ένα μοντέλο της Volvo Cars βρίσκεται στην τελική ευθεία για το Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς, μετά το XC40 που κατέκτησε το ίδιο βραβείο το 2018. Όντας το πρώτο μικρό, αμιγώς ηλεκτρικό SUV της εταιρείας, το Volvo EX30 επεκτείνει την γκάμα των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Volvo Cars σε 5 μοντέλα παγκοσμίως και θα συμβάλει στην κάλυψη της αυξανόμενης ζήτησης για αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε μία ραγδαία αναπτυσσόμενη κατηγορία. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top