Η Bentley και το...«Μηδενικό πλαστικό στη φύση»

Η Bentley αύξησε το επίπεδο διαχείρισης των πλαστικών αποβλήτων

Η Bentley και το...«Μηδενικό πλαστικό στη φύση»

Η Bentley Motors απέσπασε το βραβείο «Net Zero Plastic to Nature» για δεύτερη συνεχή χρονιά. Η διεθνώς αναγνωρισμένη διαπίστευση, από την κλιματική εταιρεία South Pole, προέκυψε μετά από μια αυστηρή αξιολόγηση της διαχείρισης αποβλήτων των εγκαταστάσεων και των τοπικών δραστηριοτήτων της εταιρείας.

Η Bentley ήταν ο πρώτος κατασκευαστής αυτοκινήτων που έλαβε την πρωτοποριακή πιστοποίηση το 2022. Η νέα διαπίστευση της South Pole προς την Bentley αντανακλά τις συνεχείς προσπάθειες της εταιρείας στο να υποστηρίζει φιλόδοξες περιβαλλοντικές δεσμεύσεις, σε όλες τις κατασκευαστικές της δραστηριότητες και μέχρι τον τελικό καταναλωτή.

Για να εξασφαλίσει την διαπίστευση «Net Zero Plastic to Nature» το 2022, η Bentley αύξησε σημαντικά το επίπεδο διαχείρισης και ιχνηλασιμότητας των πλαστικών αποβλήτων της, σημειώνοντας εξαιρετικές επιδόσεις. Είναι ενδεικτικό ότι το 2022 έγινε επεξεργασία στο 97% των πλαστικών αποβλήτων της εταιρείας, περιορίζοντας δραστικά τα μη επεξεργασμένα πλαστικά απόβλητα, τα οποία πρέπει να μειωθούν στο ελάχιστο.

Όλες οι εισερχόμενες συσκευασίες της εφοδιαστικής αλυσίδας υποβάλλονται σε έλεγχο και αξιολόγηση, με στόχο την μηδενική μεταφορά αποβλήτων στην χωματερή αλλά και την ελαχιστοποίηση των εξαγωγών.

Παράλληλα, η Bentley επένδυσε σε πιστοποιημένες μονάδες που υποστηρίζουν την δράση «Second Life Thailand», ένα έργο συλλογής πλαστικών αποβλήτων που επικεντρώνεται στην ανάκτηση, ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση πλαστικών που υπάρχουν στους ωκεανούς. Το ποσό της χρηματοδότησης αντιστοιχούσε στον πλήρη όγκο των μη επεξεργασμένων πλαστικών αποβλήτων που βρέθηκαν το 2022.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top