Η Dacia με εργοστασιακή συμμετοχή στο Rally Dakar

Το πλήρωμα που προκαλεί μεγάλη έκπληξη ,

Η Dacia με εργοστασιακή συμμετοχή στο Rally Dakar

Η Dacia επιβεβαιώνει ότι από το 2025 θα λάβει μέρος με εργοστασιακή ομάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rally-Raid, με αποκορύφωμα τη συμμετοχή της στον αγώνα του Dakar, την απόλυτη δοκιμασία αξιοπιστίας και αντοχής. Το Rally Dakar, μία απίστευτη περιπέτεια για ανθρώπους και μηχανές, συγκεντρώνει κάθε χρόνο, εδώ και 40 χρόνια, πάνω από 500 συμμετοχές από 60 εθνικότητες.

Ο αγώνας του Dakar αποτελεί την ιδανική απόδειξη της ισορροπίας μεταξύ «λογικής» και «συναισθήματος», έννοιες ταυτόσημες με το DNA της μάρκας.

Η Dacia με εργοστασιακή συμμετοχή στο Rally Dakar

Το επίσημο πλήρωμα της Dacia από το 2024, τόσο κατά τις φάσεις των δοκιμών, όσο και για τους αγώνες, αποτελείται από τον 9 φορές Γάλλο παγκόσμιο πρωταθλητή ράλλυ Sébastien Loeb και την Ισπανίδα οδηγό ράλλυ Cristina Gutiérrez Herrero.· Το αυτοκίνητο της Dacia που θα λάβει μέρος στο Rally Dakar θα χρησιμοποιεί συνθετικό δοκιμαστικό καύσιμο της Aramco

Το rally-raid είναι μια περιπέτεια για ανθρώπους και μηχανές, που ταιριάζει απόλυτα με τη φιλοσοφία της Dacia: πρόκειται για μια υπαίθρια δοκιμασία αξιοπιστίας στο τιμόνι ενός 4κίνητου πρωτοτύπου, που κατασκευάζεται και εξελίσσεται με στόχο να αντιμετωπίζει τις πιο ακραίες συνθήκες. Αποτελεί, παράλληλα, μια ευαισθητοποιημένη οικολογικά περιπέτεια, όπου το αγωνιστικό αυτοκίνητο της Dacia θα κινείται με συνθετικό καύσιμο, αλλά και μια ‘cool’ περιπέτεια με ουσιαστικό χαρακτήρα και φιλόδοξο στόχο που δεν αφήνει περιθώρια για περιττές πολυτέλειες.

Η Dacia με εργοστασιακή συμμετοχή στο Rally Dakar

Το Rally Dakar θα αποτελέσει ένα εργαστήριο δοκιμών για τις ιδέες της Dacia. Μία ευκαιρία να δοκιμαστούν νέες έξυπνες λύσεις “à la Dacia”, τόσο σε ό,τι αφορά στις υπαίθριες δραστηριότητες, όσο και αναφορικά με τον τομέα των ενεργειακών επιλογών.

Πριν την έναρξη της αγωνιστικής σεζόν του 2025, τα πρωτότυπα της Dacia θα δοκιμαστούν σκληρά, συμμετέχοντας στο ράλλυ Μαρόκου, το 2024.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top