Η BMW Group Hellas πήρε «Χρυσό βραβείο»

Η τεχνολογία της BMW που βραβεύτηκε στα Μobility Awards 2023

Η BMW Group Hellas πήρε «Χρυσό βραβείο» στα Μobility Awards 2023

Σημαντική επιτυχία σημείωσε το BMW Group Hellas στα φετινά Mobility Awards 2023 που διοργάνωσε η Boussias Events την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023 στον πολυχώρο House124 με την Ακαδημαϊκή Υποστήριξη του Εργαστήριου Κυκλοφοριακής Τεχνικής της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και την Επιστημονική Υποστήριξη του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων.

Στη διοργάνωση που αναδεικνύει καινοτόμες πρακτικές, τεχνολογίες και εφαρμογές επιχειρήσεων του ευρύτερου κλάδου της κινητικότητας & αυτοκίνησης, το BMW Group Hellas κατέκτησε το Gold Award στην Κατηγορία «Mobility Solutions & Convenience / Vehicle Technologies» με την υποψηφιότητα «BMW eDrive Zones».

Για αυτή την πολύτιμη διάκριση της εταιρείας, ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του BMW Group Hellas, Andreas Sieben, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που συμβάλουμε δυναμικά στην ‘καθαρή’ μετακίνηση χωρίς εκπομπές ρύπων και στη μείωση της ηχορύπανσης στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης με τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα που υποστηρίζουν καινοτόμες υπηρεσίες όπως τα BMW eDrive Zones. Η Βιωσιμότητα αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της στρατηγικής μας και θα συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε τέτοιου είδους πρακτικές λύσεις που ενισχύουν την πράσινη μετακίνηση στην Ελληνική αγορά». 

Το BMW Group Hellas εισήγαγε την καινοτόμα υπηρεσία των BMW eDrive Zones στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη το 2022. Στην Αθήνα, το eDrive Zone έχει καθοριστεί με βάση τα όρια του υφιστάμενου «Καθαρού Δακτυλίου», ενώ στη Θεσσαλονίκη, σχεδιάστηκε για πρώτη φορά μια περιοχή που να εξυπηρετεί τη λειτουργία μιας ζώνης χαμηλών/μηδενικών ρύπων. O σχεδιασμός έγινε σε συνεργασία με το ΕΚΕΤΑ (Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης) που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, με κυκλοφοριακά και περιβαλλοντικά κριτήρια, με την πολύτιμη συμβολή του κυρίου Δημήτρη Μαργαρίτη, Μεταδιδακτορικού Συνεργάτη (μηχανικού οχημάτων) του Ινστιτούτου Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (Ι.ΜΕΤ.).

Με τη συγκεκριμένη υπηρεσία, η μετάβαση στο ηλεκτρικό πρόγραμμα λειτουργίας (ELECTRIC) γίνεται αυτόματα στα plug-in υβριδικά μοντέλα της BMW, χωρίς την παρέμβαση του οδηγού, όταν αυτά εισέρχονται στις οριοθετημένες περιοχές “eDrive Zones”. Στη συνέχεια, τα plug-in υβριδικά μοντέλα κινούνται με μηδενικούς ρύπους – όπως τα αμιγώς ηλεκτρικά – αθόρυβα και με πολύ χαμηλό κόστος. Το όχημα αναγνωρίζει τις καθορισμένες ζώνες χρησιμοποιώντας τεχνολογία geofencing και GPS. Η αυτοματοποιημένη λειτουργία eDrive διατίθεται στάνταρ στη συντριπτική πλειοψηφία των υφιστάμενων μοντέλων και στο άμεσο μέλλον σε όλα ανεξαιρέτως τα plug-in υβριδικά μοντέλα BMW.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top