Έρχoνται τα αυτοκίνητα Rafale

H αποκάλυψη του κορυφαίου Coupe SUV της Renault

Έρχεται το νέο Renault Rafale

Η Renault αποκαλύπτει το όνομα του μελλοντικού της κορυφαίου coupe SUV. Το Rafale ολοκληρώνει και κορυφώνει την υβριδική E-Tech γκάμα της Renault, ενώ είναι «χτισμένο» πάνω στην καινούρια πλατφόρμα CMF-CD. 

Το Renault Rafale
 

Το όνομά του είναι εμπνευσμένο από το ένδοξο παρελθόν της Renault στους αιθέρες. Κάνοντας ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο, είναι εύκολο κανείς να αντιληφθεί τη σύνδεση που υπάρχει μεταξύ της Renault και της αεροπορίας. Την περίοδο εκείνη, η Renault ήταν πρωτοπόρος κατασκευαστής κινητήρων εσωτερικής καύσης για αυτοκίνητα, τραίνα και αεροπλάνα.

Το Renault Rafale

Το 1933, η Renault απέκτησε την Caudron, έναν άλλο κατασκευαστή, δημιουργώντας την Caudron – Renault. Όλα τα αεροπλάνα που κατασκευάστηκαν τότε πήραν το όνομά τους από ένα γνωστό άνεμο. Ακολούθως, το C460, ένα μονοθέσιο αγωνιστικό αεροπλάνο, που ήταν φτιαγμένο για την κατάρριψη ρεκόρ ταχύτητας, μετονομάστηκε σε Rafale (που σημαίνει «ριπή του ανέμου») το 1934. 

 Το Renault Rafale

Η Renault επανασυνδέεται με την ιστορία της, αξιοποιώντας όλα τα στοιχείου του θρυλικού Coudron Rafale, σε ένα νέο μοντέλο υψηλών προδιαγραφών. Η σημειολογία της σχεδίασης αποτυπώνει τη ριπή του ανέμου που σημαίνει το όνομα του μοντέλου, ενώ όσα φαίνονται από την καμουφλαρισμένη σιλουέτα του, δημιουργούν το αίσθημα της υψηλής απόδοσης, της τόλμης, του ενθουσιασμού και του έντονου χαρακτήρα.

Η παγκόσμια πρεμιέρα του νέου Renault Rafale θα πραγματοποιηθεί στην 54η Αεροπορική Έκθεση του Παρισιού στο Le Bourget στις 18 Ιουνίου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top