Στο Grand Prix Αζερμπαϊτζάν όλοι τα έπαιξαν... όλα

Ο αγώνας υπό το πρίσμα των ελαστικών Pirelli

Τα αποτελέσματα στο Grand Prix Αζερμπαϊτζάν όλοι τα έπαιξαν... όλα

Ο Sergio Perez ήταν επικεφαλής στο 1 - 2 των Red Bull στους δρόμους του Μπακού, για 2η συνεχή φορά. Τον ακολουθούσε ο Max Verstappen ενώ ο οδηγός της Ferrari, Charles Leclerc,που εκκινούσε πρώτος – για 3η συνεχή χρονιά – τερμάτισε 3ος, εξασφαλίζοντας το πρώτο φετινό βάθρο για την ομάδα του.

Οι νικητές στο Grand Prix Αζερμπαϊτζάν
Οι στρατηγικές επηρεάστηκαν από την εμφάνιση του αυτοκινήτου ασφαλείας στο πρώτο μέρος του αγώνα. Η πλειοψηφία των οδηγών, συμπεριλαμβανομένων όσων ανέβηκαν βάθρο, άλλαξαν από μέση σε σκληρή γόμα από τον 9ο ως τον 11ο γύρο. Σχεδόν όλοι οι οδηγοί τερμάτισαν με τη σκληρή γόμα, σημειώνοντας τους ταχύτερους χρόνους τους, στο τέλος, παρότι τα ελαστικά τους είχαν διανύσει μεγάλη απόσταση.

Τα ελαστικά Pirelli στο Grand Prix Αζερμπαϊτζάν

Η σταθερότητα της σκληρής γόμας στο Μπακού φάνηκε από την τακτική των Nico Hulkenberg (Haas) και Esteban Ocon (Alpine). Αμφότεροι εκκίνησαν από τα πιτ με νέο σετ σκληρής γόμας και τελείωσαν τον αγώνα με μαλακή γόμα, αλλάζοντας λάστιχα στον προτελευταίο και τον τελευταίο γύρο αντίστοιχα. Ο Γάλλος συμπλήρωσε 50 γύρους –πρακτικά όλο τον αγώνα – με το ίδιο σετ σκληρής γόμας.

Ο Verstappen πέτυχε τον ταχύτερο γύρο με τη σκληρή γόμα (1m44.232s) ενώ ο ταχύτερος γύρος με τη μέση γόμα ήρθε από τον οδηγό της Αlfa Romeo, Valtteri Bottas (1m46.304s). Ο Φινλανδός έκανε και τους περισσότερους γύρους μ’ αυτή τη γόμα (16). Ο ταχύτερος γύρος αγώνα σημειώθηκε στο τελευταίο πέρασμα από τον οδηγό της Mercedes, George Russell, ο οποίος έβαλε την μαλακή γόμα για να πάρει τον ένα επιπλέον βαθμό. 

Οι γόμες των ελαστικών στο  Grand Prix Αζερμπαϊτζάν

Οι διαφορές στον αγώνα μηδενίστηκαν μόνο μια φορά στον 11ο γύρο, όταν ο De Vries ακούμπησε τον τοίχο και βγήκε το αυτοκίνητο ασφαλείας. Κάποιοι οδηγοί είχαν ήδη μπει στα πιτ επιχειρώντας να κάνουν παράκαμψη. Ανάμεσά τους και ο Verstappen που άλλαξε ελαστικά δευτερόλεπτα πριν την απόφαση για αυτοκίνητο ασφαλείας. Οι περισσότερες ομάδες έκαναν αλλαγή ελαστικών και στους δυο οδηγούς τους, υπό το αυτοκίνητο ασφαλείας. 

Μόνο τρεις οδηγοί εκκίνησαν με τη σκληρή γόμα: De Vries (τελευταίος) αλλά και οι Ocon,Hulkenberg. Οι Ocon, Hulkenberg και Russell ήταν οι μόνοι οδηγοί που έβαλαν τη μαλακή γόμα στον αγώνα.  Ο Bottas μπήκε πολλές φορές στα πιτ. Εκκίνησε με τη μέση γόμα, έβαλε τη σκληρή στον 6ο γύρο, έβαλε άλλο σετ σκληρής υπό το αυτοκίνητο ασφαλείας. Δεκάξι γύρους πριν το τέλος έβαλε πάλι τη μέση γόμα και ήταν ο μόνος οδηγός στον τερματισμό μ' αυτή τη γόμα.

Οι θερμοκρασίες ήταν παρόμοιες μ’ αυτές του Σαββάτου από 25 ως 28 βαθμούς Κελσίου στον αέρα. Στο οδόστρωμα η θερμοκρασία έφτασε στους 44 βαθμούς λίγο μετά την εκκίνηση

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top