Volvo:Τα αυτοκίνητα της θα είναι τα πιο «έξυπνα»

Η Volvo επενδύει σε startup τεχνητής νοημοσύνης

Η Volvo επενδύει σε startup τεχνητής νοημοσύνης

Η ανάπτυξη της τεχνολογίας μας για την ασφάλεια βασίζεται πάντα στην κατανόηση της ανθρώπινης συμπεριφοράς και ενσωματώνει δεκαετίες έρευνας στο πεδίο της ασφάλειας. Σκοπός της Volvo είναι να σας βοηθήσει να οδηγείτε καλύτερα και να μειωθεί ο κίνδυνος σύγκρουσης - με απώτερο στόχο αυτοκίνητα που δεν θα εμπλέκονται πλέον σε συγκρούσεις.

Πορευόμενη η Volvo με αυτή τη νοοτροπία, προχωρούν τώρα σε μία στρατηγική επένδυση στην CorrActions, ένα ισραηλινό startup «βαθιάς τεχνολογίας», το οποίο μέσω τεχνητής νοημοσύνης δραστηριοποιείται στην ανάλυση της νοητικής διαδικασίας. Η CorrActions έχει αναπτύξει μία τεχνολογία που η εταιρεία πιστεύει ότι θα αλλάξει με επαναστατικό τρόπο την παρακολούθηση της διανοητικής δραστηριότητας και μπορεί να βοηθήσει την Volvo να κατανοήσει ακόμη καλύτερα τους οδηγούς.

Το λογισμικό Τεχνητής Νοημοσύνης που δημιούργησε η CorrActions μπορεί να ανιχνεύσει ανωμαλίες στη διανοητική κατάσταση οδηγών και επιβατών, βασισμένο στις κινήσεις μικροσκοπικών μυών που αντανακλούν τη διανοητική δραστηριότητα. Μέσω των αισθητήρων που ήδη υπάρχουν, για παράδειγμα στο τιμόνι, αυτού του είδους οι κινήσεις μπορεί να υποδείξουν διάφορα γνωστικά συμπτώματα που ίσως εμφανίσει ένας οδηγός και σχετίζονται με έλλειψη προσοχής, επήρεια ουσιών, υπερβολική κούραση κλπ.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top