Συμβουλές για να πάμε και να επιστρέψουμε ασφαλείς στο ταξίδι το Πάσχα

Οι βασικοί κανόνες που πρέπει να ακολουθήσετε

Συμβουλές για πάτε και να επιστρέψετε με ασφάλεια το Πάσχα

Έτοιμαζόμαστε να ξεκινήσουμε για το χωριό ή κάποιο κοντινό προορισμό.Θέλουμε να πάμε και να γυρίσουμε με ασφαλεία με το αυτοκίνητο μας. Δεν χρειάζονται πολλά πράγματα για να το καταφέρουμε. Αρκει να ακολουθήσουμε κάποιους βασικούς κανόνες.

To Citroen C3 Aircross

1. Ελέγχουμε την κατάσταση του αυτοκινήτου Αν είναι εντάξει μηχανολογικά, τα ελαστικά την μπαταρία,τους υαλοκαθαριστήρες.Επειδή προβλέπονται βροχές μην ξεκινήσουμε με την λογική ότι: «...ψιλοκαθαρίζουν, ενταξει είναι δεν θα έχουμε πρόβλημα.» Η μειωμένη ορατότητα την ώρα της βροχής είναι βασικός παράγοντας για ένα ατύχημα. 

To Opel Mokka

2. Ενημερωνόμαστε  για την διαδρομή που θα ακολουθήσουμε αν δεν μας είναι γνωστή. Με αυτό τον τρόπο γλυτώνουμε χρόνο και χρήμα. 

To Peugeot 308

Φουλάρουμε το αυτοκίνητο πριν ξεκινήσουμε το ταξίδι επιλέγοντας επώνυμο πρατήριο της εμπιστοσύσνης μας. Δεν διαλέγουμε πρατήριο με βάση την χαμηλή τιμή καθώς μπορεί να κρύβει παγίδες.«Νερωμένη» βενζίνη μπορεί μετά από λίγα χιλιόμετρα να μας αφήσει στον δρόμο ή ακόμη χιερόιτερα το μοτέρ ξαφνικά να μη ανταποκριθεί άμεσα  σε κάποια προσπέραση ασφαλείας.Το ταξίδι θα χαλάσει θα γυρίσουμε  πίσω και θα επιβαρυνθούμε με έξοδα για την αποκατάσταση της ζημιάς 

H BMW 320 d MHEV

4. Πλήρης υπακοή στον Κώδικα οδικής Κυκλοφορίας για την ασφάλεια μας. Τηρούμε τα όρια ταχύτητας . Δεν προσπερνάμε όπου επιτρέπεται αν δεν είμαστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρουμε ακόμη και αν μπορούμε ειδκά  αν είμαστε φορτωμένοι. Φυσικά φοράμε πάντα τις ζώνες ασφαλείας. 

H Mercedes EQB 250

5. Δεν εκνευριζόμαστε μέσα στο αυτοκίνητο με τους υπόλοιπους επιβάτες ούτε με άλλους οδηγούς. Δεν τσακωνόμαστε μέσα στο αυτοκίνητο.Αν μας πιάσει νύστα σταματάμε με ασφάλεια σε πάρκιγκ.Δεν βάζουμε συνοδηγό κάποιον που κοιμάται.Δεν υπερφορτώνουμε το αυτοκίνητο και δεν βάζουμε πράγμα στο πίσω μέροις καλύπτοντας το παρμπρίζ. Η μειωμένη ορατότητα εγκυμονεί κινδύνους.

To Dacia Jogger

6 Τέλος δεν οδηγούμε αν έχουμε καταναλώσει αλκοόλ, ακόμη και αν πιστεύουμε ότι ένα ποτηράκι δεν θα μας πειράξει.Δεν μιλάμε με το κινητό στο χέρι και δεν τρώμε την ώρα που ιοδηγούμε.

Αυτά τα βασικά και καλό μας ταξίδι.

 

   

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top