Μου έκλεψαν τις πινακίδες του αυτοκινήτου μου. Τι πρέπει να κάνω;

Δείτε τα δικαιολογητικά που χρειάζονται για έκδοση πινακίδων

κλοπή πινακίδων αυτοκινήτου τι κάνω

Υπάρχουν περιπτώσεις όπου μπορεί να σας έχουν κλέψει τις πινακίδες κυκλοφορίας η μπορεί να έχουν φθαρεί και να πρέπει να τις αντικαταστήστε  Πολλοί δεν γνωρίζουν ποιά είναι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν για να τις αντικαταστήσουν. Για να τις αντικαταστήσετε, για να εκδόσετε καινούργιες θθα πρέπει να πάτε στην πλησιέστερη του τόπου κατοικίας σας Περιφέρεια ή ΚΕΠ για να εκδώσετε καινούργιες, καταθέτοντας βέβαια και τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Το πιό σημαντικό είναι ότι δεν μπορεί να γίνει έκδοση πινακίδων με  τον ίδιο αριθμό κυκλοφορίας. Μετά την απώλεια θα βγεί κανούργιος αριθμός κυκλοφορίας. Στην άδεια κυκλοφορίας θα αναγράφεται και ο παλιός αριθμός κυκλοφορίας αλλά και ο καινούργιος. Ακόμη πρέπει να ενημερώσετε την ασφαλιστική σας εταιρεία για την αλλαγή στον αριθμό κυκλοφορίας ώστε να σας ενημερώσουν και το ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

Στην άδεια κυκλοφορίας, στο πεδίο παρατηρήσεις θα αναγράφεται: Αντικατάσταση Πινακίδων».Τα δικαιολογητικά που χρειάζονται είναι:

Άδεια κυκλοφορίας.βεβαίωση αστυνομικού τμήματος για τις περιπτώσεις της απώλειας ή κλοπής των πινακίδων κυκλοφορίας σας. Αν έχει χαθεί μία από τις δύο πινακίδες κυκλοφορίας τότε θα πρέπει να καταθέσετε και αυτή που δεν έχει χαθεί.

Πρέπει στην περίπτωση φθαρμένων ή κατεστραμμένων πινακίδων κυκλοφορίας αυτές να επιστραφούν.Να υπάρχει  αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο του αιτούντος.αίτηση αντικατάστασης πινακίδων Οχήματος ,έντυπο παράβολο από τη Δ.Ο.Υ. ή e-παράβολο, των 30 ευρώ  σε περίπτωση πρώτης αντικατάστασης και 60 ευρώ  για δεύτερης ή τρίτης. Επιπλέον για εταιρείες: ανακοίνωση ΓΕΜΗ ή ΦΕΚ εκπροσώπησης και ειδικά αν πρόκειται για ΦΙΧ, ΛΙΧ, Τρικ. ΦΙΧ, ή ΕΔΧ , απαιτείται και το βιβλιάριο μεταβολών κατοχής και κυριότητας. Η κατάθεση των δικαιολογητικών γίνεται σε οποιαδήποτε περιφέρεια, στα ΚΕΠΣ και στο δίκτυο των ιδιωτικών ΚΤΕΟ .

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top