Οδήγηση στη βροχή: Αν κάνετε αυτά, δε θα τρακάρετε

Τι πρέπει να αποφεύγετε

οδηγηση βροχή συμβουλές

Ξεκίνησαν οι βροχές στην Αττική αλλά και σε άλλες περιοχές.  Αποτέλεσμα είναι οι πολλές παγίδες που δημιουργούνται στο οδόστρωμα: καθιζήσεις, κρυμμένες τρύπες γεμάτες νερό μπορεί να οηγήσουν άμεσα στην απώλεια ελέγχου του αυτοκινήτου. Οι οδηγοί πρέπει να ακολουθούμε συγκεκριμένες οδηγίες που θα μας επιτρέψουν να φθάσουμε στον προορισμό μας με ασφάλεια.

Το σήμα που δε γνωρίζουν πολλοί οδηγοί - Προσοχή για να μην έχετε ατύχημα

Το βασικό στοιχείο επίτευξης της απόλυτης ασφάλειας κατά τη διάρκεια της οδήγησης αποτελούν τα ελαστικά. Πρέπει να είναι σε άριστη κατάσταση, να έχουν βαθύ πέλμα και μαλακή γόμα για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις δύσκολες συνθήκες και να απομακρύνουν την συσσώρευση νερού. Παλιά ελαστικά με μικρό πέλμα και μικρή ελαστικότητα, θεωρούνται δικαιολογημένα ως μη ασφαλή.

Τι σημαίνει αυτή η φωτεινή ένδειξη στα όργανα

Κατά τη διάρκεια της βροχόπτωσης, ο καλύτερος τρόπος να αποφύγει ένας οδηγός την ολίσθηση του αυτοκινήτου του, είναι να μειώσει ταχύτητα. Μικρότερη ταχύτητα, σημαίνει καλύτερη πρόσφυση, μεγαλύτερο όγκο απώθησης νερού από το ελαστικό και μεγαλύτερο χρόνο αντίδρασης σε περίπτωση κινδύνου. Καλύτερα να σταματήσετε αν η βροχή μετατραπέι σε καταιγίδα και οι υαλοκαθαριστήρες φτάσουν στο σημείο να μην προλαβάινουν να καθαρίζουν το παρμπρίζ στη βροχή.

Η απόσταση φρεναρίσματος στο βρεγμένο οδόστρωμα είναι 3 φορές μεγαλύτερη από ό,τι στο στεγνό. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κρατάμε μεγαλύτερη απόσταση από το προπορευόμενο όχημα. Λόγω της βροχής, τα παπούτσια που φοράμε θα πρέπει  να έχουν σόλα με αυλακώσεις ώστε να μην γλιστρούν από τα πεντάλ, ενώ σε καμία περίπτωση δεν οδηγούμε με...παντόφλες, σκαρπίνια ή με γόβες οι γυναίκες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top