Kia EV9: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το νέο μοντέλο

Ο απίστευτος χρόνος φόρτισης  

Kia EV9 παρουσίαση χρόνος φόρτισης

Η Kia  αποκάλυψε σήμερα όλες τις λεπτομέρειες του Kia EV9, του πρώτου ηλεκτρικού SUV τριών σειρών θέσεων που φέρνει νέες ιδέες,  μοντέρνο σχεδιασμό και τεχνολογία Βασισμένο στην Electric Global Modular Platform (E-GMP) που αλλάζει το παιχνίδι, το EV9 εξασφαλίζει σπορ επιδόσεις, που συμπληρώνονται από μια πλήρως ικανοποιητική ηλεκτρική αυτονομία άνω των 541 km, σύμφωνα με την παγκόσμια εναρμονισμένη διαδικασία δοκιμής ελαφρών οχημάτων (WLTP). Η εξαιρετικά γρήγορη δυνατότητα φόρτισης 800 volt επιτρέπει επαρκή φόρτιση της μπαταρίας για 239 km σε περίπου 15 λεπτά.

Το νέο Kia EV9
Πέρα από το εκπληκτικό εξωτερικό του, το EV9 προσφέρει επίσης επιδόσεις με εντυπωσιακό αεροδυναμικό συντελεστή 0,28. Το μοντέλο διαθέτει μεταξόνιο 3.100 mm, που υποστηρίζεται από μια επιλογή τροχών 21, 20  και 19 ιντσών. Με συνολικό μήκος 5.010 mm, έχει πλάτος 1.980 mm και ύψος 1.755 mm, επιδεικνύοντας μια τολμηρή και σύγχρονη εμφάνιση διατηρώντας παράλληλα τον μοναδικό του χαρακτήρα.

Η δομή του πλαισίου του EV9 διαθέτει εξαιρετικά υψηλή στρεπτική ακαμψία και την πρώτη τεχνολογία δομής σύνδεσης κολόνας Β στον κόσμο, η οποία διαθέτει εκτεταμένη επικάλυψη μεταξύ φράγματος πρόσκρουσης και πλευρικού μαρσπιέ. Η Kia έχει αξιοποιήσει  τον πλέον προηγμένο μηχανολογικό σχεδιασμό και τεχνολογίες για να παρέχει στους πελάτες του EV9 και στις οικογένειές τους τη βέλτιστη ασφάλεια σε όλες τις συνθήκες. Αυτές οι τεχνολογικές εξελίξεις παρέχουν κορυφαία επίπεδα προστασίας τόσο για τους επιβάτες όσο και για τις μπαταρίες, με την προστασία της καμπίνας ενισχυμένη με δέκα αερόσακους.

Το Kia EV9 προσφέρει μια σειρά από  επιλογές επταθέσιων και εξαθέσιων διαμορφώσεων και μια ποικιλία επιλογών καθισμάτων δεύτερης σειράς, κατάλληλα για διαφορετικές καταστάσεις όπως μετακίνηση, φόρτιση και ανάπαυση. Η πρώτη σειρά διαθέτει καθίσματα χαλάρωσης που εξασφαλίζουν μια άνετη στάση ανάπαυσης ενώ η δεύτερη σειρά  προσφέρει τέσσερις επιλογές καθισμάτων, συμπεριλαμβανομένων 3θέσιων καθισμάτων, βασικού τύπου, χαλάρωσης καθώς και διθέσια ανεξάρτητα καθίσματα περιστρεφόμενου τύπου.

Όταν είναι εξοπλισμένο με τα καθίσματα χαλάρωσης δεύτερης σειράς, το EV9 επιτρέπει στους επιβάτες της πρώτης και της δεύτερης σειράς να ξαπλώνουν  ενώ το SUV φορτίζεται. Με την επιλογή περιστρεφόμενου καθίσματος, τα καθίσματα της δεύτερης σειράς περιστρέφονται κατά 180 μοίρες για να επιτρέψουν τις συνομιλίες με όσους κάθονται στην τρίτη σειρά. Στους επιβάτες της τρίτης σειράς παρέχονται σημεία φόρτισης και ποτηροθήκες.


Το EV9 θα κάνει ένα σημαντικό βήμα προς την πλήρη αυτονομία. Το κλειδί για την επίτευξη αυτού είναι το σύστημα Highway Driving Pilot (HDP) της Kia, το οποίο θα παρέχει στο EV9 αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 3 - υπό όρους. Δεκαπέντε αισθητήρες, συμπεριλαμβανομένων δύο lidars,  επιτρέπουν την ανίχνευση αντικειμένων σε ένα πλήρες οπτικό πεδίο 360 μοιρών για την άμεση αντίδραση στο δρόμο και σε άλλους χρήστες αποτρέποντας πιθανές συγκρούσεις.


Οι οδηγοί μπορούν επίσης να καθορίσουν πρόσθετες επιδόσεις για το EV9 AWD με μια προαιρετική λειτουργία Boost που ξεκλειδώνει επιπλέον 100 Nm ροπής για τον ηλεκτροκινητήρα για μια πιο συναρπαστική και δυναμική εμπειρία οδήγησης. Το Remote Smart Parking Assist 2 (RSPA 2) της Kia προσφέρεται επίσης ως ψηφιακή λειτουργία, όπως και η ροή περιεχομένου για να απολαμβάνουν οι επιβάτες μέσω του συστήματος Audio Visual, Navigation and Telematics (AVNT) του οχήματος.


Τα πολυάριθμα επιπλέον χαρακτηριστικά του EV9 που διευκολύνονται από τα Προηγμένα Συστήματα Υποβοήθησης Οδήγησης (ADAS) περιλαμβάνουν το Remote Smart Parking Assist 2 (RSPA 2). Αυτή η τεχνολογία επιτρέπει στο EV9 να παρκάρει μόνο του χωρίς την ανάγκη παρέμβασης του οδηγού, είτε μέσα είτε έξω από το όχημα, με τον οδηγό να ξεκινά τη διαδικασία μέσω του έξυπνου κλειδιού Kia που ονομάζεται Digital Key 2.


Το EV9 πρόκειται να κάνει το ντεμπούτο του στο Seoul Mobility Show 2023 αργότερα αυτόν τον μήνα και στη συνέχεια θα παρουσιαστεί στη φετινή Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης στις αρχές Απριλίου. Με το EV9, η Kia είναι έτοιμη να θέσει νέα πρότυπα για τα ηλεκτρικά οχήματα φέρνοντας επανάσταση στην έννοια του ταξιδιού με ξεχωριστό στυλ και άνεση.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top