Nissan X-Trail e-4ORCE Moon Trail Project : Το πήγαν στο...φεγγάρι

Σε συνεργασία με την Ιαπωνική Υπηρεσία Αεροδιαστημικής Εξερεύνησης

Με ένα πρωτοποριακό εγχείρημα με την κωδική ονομασία “e-4ORCE Moon Trail”, η Nissan σε συνεργασία με την JAXA (Ιαπωνική Υπηρεσία Αεροδιαστημικής Εξερεύνησης), μετέφερε ένα X-Trail e-4ORCE στο νησί Miyake-Jima, όπου η επιφάνεια του εδάφους προσιδιάζει με αυτή της Σελήνης.  Εκεί, η Nissan απέδειξε  πώς ένα X-Trail με την τεχνολογία κίνησης σε όλους τους τροχούς  e-4ORCE,  μπορεί να προσφέρει σταθερή, προβλέψιμη πρόσφυση, ησυχία και άνεση στην καμπίνα σε μια ποικιλία οδηγικών συνθηκών, εντός και εκτός της υφηλίου. 

Εκτός από τα εμπορικά μοντέλα της Nissan, η τεχνολογία e-4ORCE χρησιμοποιείται από την JAXA για τον έλεγχο της κινητήριας δύναμης του σεληνιακού rover. Αξιοποιώντας αυτή τη συνεργασία με την JAXA,  η Nissan απέδειξε πόσο αποτελεσματικό είναι το X-Trail, σε ακραία περιβάλλοντα όπως η επιφάνεια του φεγγαριού, σε ένα από τα νησιά νότια της Ιαπωνίας.  

e-4ORCE: μια ισχυρή και ομαλή κύλιση 

Το καινοτόμο σύστημα τετρακίνησης e-4ORCE σχεδιάστηκε για χρήση είτε στα αμιγώς ηλεκτρικά συστήματα κίνησης της Nissan, είτε με το πρωτοποριακό σύστημα e-POWER. Και στις δύο περιπτώσεις, οι  τροχοί κινούνται  αποκλειστικά από ηλεκτρικούς κινητήρες που τροφοδοτούνται από την μπαταρία. Στην περίπτωση του X-Trail, το σύστημα διπλού ηλεκτροκινητήρα έχει συνολική ισχύ 157 kW (213 PS) με έναν μπροστινό κινητήρα 150 kW και έναν πίσω κινητήρα 100 kW. Αυτό δημιουργεί μια δυναμική επιτάχυνση από 0-100 km/h σε 7 δευτερόλεπτα. Έχει 10.000 φορές ταχύτερη απόκριση ροπής πίσω, από ένα μηχανικό σύστημα 4WD. 

Το νέο Nissan e-4ORCE

Το Ariya e-4ORCE έχει συνολική ισχύ συστήματος 225 kW (306 PS). Αυτό προσφέρει μια  συναρπαστική επιτάχυνση από 0-100 km/h σε 5,7 δευτερόλεπτα. Και τα δύο οχήματα προσφέρουν οδηγική αυτοπεποίθηση και ευέλικτο χειρισμό σε όλες τις συνθήκες, επιτρέποντας μια ισχυρή αλλά ομαλή οδηγική εμπειρία

Πως λειτουργεί το σύστημα 

Το σύστημα e-4ORCE χρησιμοποιεί την μπαταρία για να τροφοδοτεί ένα σύστημα διπλού κινητήρα ομοιόμορφα κατανεμημένο σε κάθε άξονα για ανεξάρτητο έλεγχο των τροχών. Με το σύστημα e-4ORCE ενεργοποιημένο, οι οδηγοί ακολουθούν εύκολα την προβλεπόμενη γραμμή στροφής με ελάχιστη διόρθωση διεύθυνσης, επιτρέποντάς τους να αισθάνονται την ισχύ του EV και να απολαμβάνουν την “εξηλεκτρισμένη” εμπειρία χειρισμού. 

e-4ORCE: εμπιστοσύνη σε όλες τις επιφανειακές συνθήκες 

Με το e-4ORCE, η ροπή κατανέμεται μπροστά και πίσω για να μεγιστοποιηθεί η πρόσφυση των ελαστικών, ανάλογα με τις συνθήκες του οδοστρώματος και την κατάσταση του οχήματος, ενώ το φρενάρισμα ελέγχεται ξεχωριστά, για κάθε έναν από τους τέσσερις τροχούς. 

Χάρη σε αυτόν τον ακριβή έλεγχο του συστήματος διπλού μοτέρ και τις δυνατότητες διανυσματικής ροπής πέδησης, το όχημα διατηρεί τη σωστή πορεία, είτε ο δρόμος είναι βρεγμένος -  γλιστερός, είτε καλύπτεται από χιόνι. Το κλειδί για την ισορροπία του οχήματος στο δρόμο είναι η ισορροπημένη κατανομή ισχύος από το σύστημα διπλού κινητήρα, το οποίο μπορεί να ρυθμιστεί σε 1/10000ο του δευτερολέπτου, πολύ πιο γρήγορα από τα παραδοσιακά μηχανικά συστήματα τετρακίνησης. 

e-4ORCE: Έλεγχος της “βύθισης” για άνετες διαδρομές, για όλους τους επιβάτες 

Ένα επιπλέον πλεονέκτημα του e-4ORCE για όλους τους επιβάτες είναι η άνετη διαδρομή, με ελάχιστη διαμήκη «βουτιά» του αμαξώματος υπό επιβράδυνση,  χάρη στο ισχυρό αναγεννητικό φρενάρισμα. Το φαινόμενο της «βουτιάς» καταστέλλεται, ελέγχοντας την αναγεννητική ισορροπία μεταξύ του μπροστινού και του πίσω άξονα. Επιπλέον, το σύστημα διπλού κινητήρα σημαίνει μεγαλύτερο επίπεδο “δέσμευσης” αναγεννητικής ενέργειας από ένα σύστημα με έναν κινητήρα, βελτιστοποιώντας την απόδοση του οχήματος σε κάθε ευκαιρία. 

  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top