BMW: Το ξεχωριστό εργοστάσιο

Το προηγμένο χυτήριο μετάλλων

BMW εργοστάσιο χυτήριο αλουμίνιο ηλιακή ενέργεια

Το χυτήριο ελαφρών μετάλλων του BMW Group στο Landshut πιστοποιήθηκε για άλλη μια φορά από έναν ανεξάρτητο φορέα για τη βιώσιμη χρήση του αλουμινίου - σύμφωνα με τα πρότυπα της Πρωτοβουλίας για τη Διαχείριση του Αλουμινίου (Aluminium Stewardship Initiative - ASI), ενός διεθνούς μη κερδοσκοπικού οργανισμού που υποστηρίζεται από περιβαλλοντικές και βιομηχανικές ενώσεις, παραγωγούς αλουμινίου και εταιρείες μεταποίησης. Η ASI ορίζει κριτήρια βιωσιμότητας για μια περιβαλλοντικά και κοινωνικά υπεύθυνη αξιακή αλυσίδα αλουμινίου.

Το χυτήριο ελαφρών μετάλλων του Landshut, η μοναδική μονάδα παραγωγής ελαφρών μετάλλων του BMW Group στην Ευρώπη, είναι από τα πιο προηγμένα και βιώσιμα χυτήρια στον κόσμο. Χάρη στη χρήση πυρήνων ανόργανης άμμου, η διαδικασία χύτευσης είναι σχεδόν απαλλαγμένη από εκπομπές ρύπων.

Το χυτήριο ελαφρών μετάλλων άρχισε να προμηθεύεται αλουμίνιο που παράγεται με χρήση ηλιακής ενέργειας το 2021. Δεδομένου ότι η παραγωγή αλουμινίου είναι ιδιαίτερα ενεργοβόρα, η χρήση πράσινης ενέργειας, όπως η ηλιακή ηλεκτρική ενέργεια, προσφέρει σημαντικές δυνατότητες για τη μείωση των εκπομπών CO2. Οι δεκάδες χιλιάδες τόνοι αλουμινίου που παράγονται με χρήση ηλιακής ενέργειας καλύπτουν περισσότερο από το ένα τρίτο των ετήσιων αναγκών του χυτηρίου ελαφρών μετάλλων στο εργοστάσιο του Landshut.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top