PEUGEOT INCEPTION CONCEPT: Μας δείχνει πως θα είναι τα μοντέλα στο μέλλον

Με μια φόρτιση έχεις αυτονομία 800 χιλιόμετρα 

PEUGEOT INCEPTION CONCEPT παρουσίαση

Το PEUGEOT INCEPTION CONCEPT έχει σχεδιαστεί πάνω σε μία από τις τέσσερεις μελλοντικές πλατφόρμες του Ομίλου Stellantis που ονομάζονται "BEV-by-design". Η άφιξη αυτής της νέας σειράς πλατφορμών από το 2023, πρόκειται να φέρει την επανάσταση σε όλα τα μοντέλα PEUGEOT του αύριο.

⦁    Το 100% ηλεκτρικό PEUGEOT INCEPTION CONCEPT διαθέτει τεχνολογία φόρτισης 800V. Η μπαταρία χωρητικότητας 100kWh του εξασφαλίζει με μία μόνο φόρτιση, αυτονομία 800χλμ., που ισοδυναμεί με την απόσταση από το Παρίσι έως τη Μασσαλία ή τις Βρυξέλλες έως το Βερολίνο. Η κατανάλωση ενεργείας είναι επίσης εντυπωσιακή, καθώς χρειάζεται μόλις 12.5kWh ανά 100χλμ. Η φόρτιση της μπαταρίας εξασφαλίζει 30χλμ. αυτονομίας σε μόλις ένα λεπτό, ή 150χλμ. σε πέντε λεπτά. Το PEUGEOT INCEPTION CONCEPT έχει τη δυνατότητα επαγωγικής (ασύρματης) φόρτισης, απλοποιώντας έτσι όλη τη διαδικασία, καθώς δεν απαιτεί την χρήση καλωδίου.

⦁    Δύο μικροί ηλεκτροκινητήρες, ένας εμπρός και ένας πίσω, εξασφαλίζουν στο PEUGEOT INCEPTION CONCEPT την κίνηση και στους τέσσερεις τροχούς, χαρίζοντάς του μία απόλυτα ελεγχόμενη, και δυναμική οδήγηση. Η συνδυαστική ισχύς του πλησιάζει τους 680ίππους (500kW), ενώ για να επιταχύνει από στάση μέχρι τα 100χλμ. το αυτοκίνητο χρειάζεται λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα. 

⦁    Η τεχνολογική υπεροχή της οικογένειας των πλατφορμών, αντικατοπτρίζεται στο PEUGEOT INCEPTION CONCEPT μέσω του συστήματος Steer-by-Wire. Αυτή η τεχνολογία καταργεί το τιμόνι όπως το γνωρίζουμε εδώ και δεκαετίες, υιοθετώντας ένα σύστημα ελέγχου με την ονομασία Hypersquare, όπου τα ψηφιακά χειριστήρια στο ορθογώνιο τιμόνι, έχουν αντικαταστήσει τις μηχανικές συνδέσεις του κλασσικού συστήματος διεύθυνσης..

Με το νέο σύστημα ελέγχου Hypersquare, το PEUGEOT INCEPTION CONCEPT προσφέρει βελτιωμένη αίσθηση οδήγησης, αναβαθμισμένη οδηγική εμπειρία, και ένα ολοκαίνουργιο, ακόμα πιο διαισθητικό i-Cockpit. Το Hypersquare με τα ψηφιακά ηλεκτρικά χειριστήρια, αποτελείται από μια οθόνη με κυκλικά τμήματα σε κάθε μία από τις τέσσερις γωνίες του, τα οποία ενσωματώνουν διάφορες λειτουργίες:
⦁    Απόλυτος και φυσικός τρόπος πιασίματος και ελέγχου του συστήματος διεύθυνσης,
⦁    Άνεση οδήγησης με τα ακροδάχτυλα,
⦁    Ενεργοποίηση των χειριστηρίων του αυτοκινήτου με την πίεση του αντίχειρα.

Το σύστημα ελέγχου Hypersquare συνδυάζεται με μια πίσω οθόνη που εμφανίζει πληροφορίες οδήγησης ή του infotainment σε 360°. Αυτό το HALO CLUSTER, με την κυρτή του οθόνη, ενημερώνει τους επιβάτες που πλησιάζουν το αυτοκίνητο. Αυτή η εξωτερική επικοινωνία ενισχύει την έννοια της κοινής χρήσης και ένα νέο όραμα για την αυτοκινητοβιομηχανία.Κατά τη μετάβαση στο επίπεδο L4 της αυτόνομης οδήγησης (STLA AutoDrive), το HYPERSQUARE αποσύρεται και μια μεγάλη πανοραμική οθόνη εμφανίζεται από το πάτωμα για να προσφέρει μια νέα εμπειρία στο χώρο επιβατών.

Στόχος της PEUGEOT είναι να υιοθετήσει το Hypersquare και σε ένα μελλοντικό μοντέλο της γκάμας, πριν από το τέλος της δεκαετίας.Το PEUGEOT INCEPTION CONCEPT θα αποτελέσει την έμπνευση για τα μελλοντικά προϊόντα, ακόμη και για τα πιο compact μοντέλα, από το 2025 και μετά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top