Voge 900DS Concept: Πότε έρχεται στην Ελλάδα

Η τεχνολογία συναντά την περιπέτεια

Voge 900DS Concept κινητήρας άφιξη Ελλάδα

To 900DS είναι η πρώτη μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού που θα ενταχθεί στην οικογένεια της Voge και είναι αποτέλεσμα συνεργασίας μεταξύ Loncin και γνωστού premium γερμανικού εργοστασίου. Τα βασικά συστατικά αυτού του έργου είναι ο δικύλινδρος εν σειρά κινητήρας των 895cc, ο full ηλεκτρονικός εξοπλισμός, η πλήρως ρυθμιζόμενη ανάρτηση με τις μεγάλες διαδρομές, οι ακτινωτές ζάντες και ο μπροστινός τροχός των 21".

Η συνδεσιμότητα έχει γίνει μια βασική ανάγκη στις μέρες μας και το 900DS δεν θα μπορούσε να μείνει πίσω σε αυτόν τον καίριο τομέα. Μια μεγάλη έγχρωμη οθόνη TFT συνδέεται μέσω τεχνολογίας bluetooth με το smartphone του αναβάτη και προσφέρει διαχείριση πλοήγησης, τηλεφωνικών κλήσεων, μηνυμάτων κλπ. Οι ενδείξεις ιδιαίτερα πλήρεις, καθώς περιλαμβάνουν από μετρητή πίεσης ελαστικών σε πραγματικό χρόνο μέχρι και κλισιόμετρο στον εγκάρσιο άξονα! Όλες οι λειτουργίες ελέγχονται από μπουτόν στις άκρες του τιμονιού και δεν απαιτείται από τον αναβάτη και σε καμμία περίπτωση να σηκώσει το χέρι του από τα γκριπ. Η ασφάλεια πάνω από κάθε τι και σε αυτήν την περίπτωση.

Ο εν σειρά δικύλινδρος κινητήρας με τις τετραβάλβιδες κεφαλές και τους 2ΕΕΚ που εξοπλίζει το 900DS είναι η ίδια μονάδα που παράγει η Loncin για λογαριασμό γνωστού premium γερμανικού εργοστασίου. Ο κυβισμός των 895cc, η ισχύς των 96,5Hp και η μέγιστη ροπή των 91Nm καθιστούν τo DS σαν την πιο αποδοτική μοτοσυκλέτα που έχει παραχθεί ποτέ από τη Voge. Το κιβώτιο ταχυτήτων διαθέτει 6 σχέσεις και είναι εξοπλισμένο με σύστημα αμφίδρομου Quickshifter, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στον αναβάτη να αλλάζει ταχύτητα χωρίς χρήση συμπλέκτη.

Το 900DS είναι το πρώτο Voge που θα διαθέτει οδηγικά προγράμματα και αυτό οφείλεται στην -επίσης για πρώτη φορά- εφαρμογή συστήματος ηλεκτρονικού γκαζιού ride-by-wire. Επιπρόσθετα, traction control με δυνατότητα απενεργοποίησης, cruise control και δικάναλο ρυθμιζόμενο ABS με λειτουργία “Off-Road” είναι συστήματα που θα δώσουν τις κατάλληλες λύσεις στην κάθε οδηγική/οδική συνθήκη. Λύσεις όμως θα δώσουν τόσο οι παροχές 12V και USB, καθώς είναι αυτές που θα κρατάνε φορτισμένες τις ηλεκτρικές συσκευές αναβάτη και συνεπιβάτη, όσο και τα θερμαινόμενα γκριπ και σέλα, που θα κάνουν πιο ευχάριστες τις χειμερινές διαδρομές.

Η πλήρως ρυθμιζόμενη ανάρτηση με τις μεγάλες διαδρομές, τα φρένα της Brembo και οι ακτινωτοί τροχοί με τα tubeless Anakee III της Michelin (σε διαστάσεις 90/90–21 και 150/70-17) είναι συστατικά επιτυχίας σε κάθε οδηγικό τόλμημα, ενώ η ύπαρξη ρυθμιζόμενου αμορτισέρ τιμονιού θα φροντίσει να κρατάει την επιθυμητή σταθερότητα του συνόλου στις υψηλές, κυρίως, ταχύτητες.Το 900DS είναι αυτή τη στιγμή στο τελικό στάδιο εξέλιξης και η διάθεσή του στην αγορά αναμένεται προς τα τέλη του 2023.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top