Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Max Verstappen κέρδισε και στο Άμπου Ντάμπι

Η στρατηγική των ελαστικών Pirelli

Max Verstappen νίκη  Άμπου Ντάμπι Pirelli

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Max Verstappen κέρδισε στον τελευταίο γύρο του φετινού πρωταθλήματος στο Άμπου Ντάμπι. Ο Ολλανδός τερμάτισε μπροστά από τον οδηγό της Ferrari, Charles Leclerc και τον έτερο οδηγό της Red Bull, Sergio Perez. Όλοι οι οδηγοί στο βάθρο, τερμάτισαν χρησιμοποιώντας την P Zero λευκή /σκληρή γόμα.

Το Abu Dhabi Grand Prix διεξήχθη υπό μερική συννεφιά με θερμοκρασία ασφάλτου από 31.4 έως 34.4 βαθμούς Κελσίου, παρόμοια με τις δοκιμές.

 Οι ομάδες υιοθέτησαν ποικίλες στρατηγικές για τον αγώνα. Ως αποτέλεσμα των δεδομένων που είχαν συλλέξει, έντεκα οδηγοί έκαναν δυο αλλαγές ενώ οχτώ επέλεξαν την πιο συντηρητική προσέγγιση της μιας αλλαγής.

Υπήρχαν·δυο διαφορετικές στρατηγικές για τους δυο οδηγούς της, αμφότεροι ανέβηκαν στο βάθρο. Ο Verstappen σταμάτησε στον 20στο γύρο, έβγαλε την P Zero κίτρινη/μέση γόμα και έβαλε τη σκληρή, ενώ ο Perez σταμάτησε δυο φορές (στον 15ο και στον 33ο γύρο), βάζοντας δυο σετ σκληρής γόμας ενώ είχε εκκινήσει με μέση γόμα.

 Ο οδηγός της McLaren, Lando Norris σημείωσε τον ταχύτερο γύρο στον αγώνα, στο 44ο πέρασμα με τη μέση γόμα (1:28.391). Ο οδηγός της AlphaTauri, Pierre Gasly, συμπλήρωσε 43 γύρους με τη σκληρή γόμα αφού είχε εκκινήσει με τη μαλακή γόμa

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top