Pirelli - Formula 1 GP ΜΕΞΙΚΟ 2022: Το παρασκήνιο του αγώνα

Τα ελαστικά που προτίμησε ο Verstappen και έκανε την διαφορά

Pirelli Formula 1 GP ΜΕΞΙΚΟ 2022 παρασκήνιο αγώνας ελαστικά

Ο Verstappen επέλεξε την P Zero κόκκινη/μαλακή γόμα στην εκκίνηση και διατήρησε το προβάδισμά του. Στον 25ο γύρο έβαλε τη P Zero κίτρινη/μέση γόμα αλλά έχασε την πρωτοπορία. Την ανέκτησε όταν οι αντίπαλοί του στη Mercedes έκαναν τις δικές τους αλλαγές. Από κει και πέρα έπρεπε απλά να διαχειριστεί τη μέση γόμα ως το τέλος: Συμπλήρωσε μ’ αυτή 46 γύρους και κέρδισε με 15 δευτερόλεπτα διαφορά.

Εκκίνησαν 12 οδηγοί με τη μαλακή γόμα και 8 οδηγοί με τη μέση γόμα. Οπότε υπήρχαν διαφορετικές στρατηγικές εξαρχής. Αυτό αποδείχτηκε κλειδί στη μάχη μεταξύ Red Bull και Mercedes. Η Mercedes επέλεξε την P Zero λευκή/σκληρή γόμα για το τέλος καθώς είχε εκκινήσει με τη μέση γόμα. Ο Lewis Hamilton τερμάτισε 2ος επαναλαμβάνοντας το καλύτερο φετινό του αποτέλεσμα που πέτυχε την προηγούμενη βδομάδα στο Ώστιν. Ο έτερος οδηγός της ομάδας, George Russell ήταν ένας από τους τρεις οδηγούς που έκαναν δυο αλλαγές. Έβαλε τη μαλακή γόμα στο τέλος και πήρε τον έξτρα βαθμό του ταχύτερου γύρου.

Το τελευταίο μίλι είναι πάντα το δυσκολότερο. Συνελέγησαν όλες οι λεπτομέρειες όσον αφορά στα ελαστικά του 2023 στα δυο τεστ σε Ώστιν και Μεξικό. Θα φτιάξουν τα ελαστικά και οι ομάδες θα τα δοκιμάσουν για πρώτη φορά αμέσως μετά το Grand Prix του Άμπου Ντάμπι με το οποίο ολοκληρώνεται η χρονιά. Οι επόμενες εβδομάδες είναι καθοριστικές για τους μηχανικούς της Pirelli και τους τεχνικούς που θα δουλέψουν σκληρά για το Βραζιλιάνικο Grand Prix 11-13/11 και αμέσως μετά για το Grand Prix του Άμπου Ντάμπι την επόμενη εβδομάδα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top