Nissan Ariya: Η μεγάλη ζήτηση φέρνει και καθυστερήσεις

Οι προσπάθειες της ελληνικής αντιπροσωπείας να το φέρει γρήγορα

Nissan Ariya παραγγελίες άφιξη Ελλάδα

Το Ariya είναι χτισμένο πάνω στην ολοκαίνουργια πλατφόρμα CMF-EV. των επιβατών, για αυξημένη λειτουργικότητα.Τα καθίσματα, το τιμόνι και η ηλεκτροκίνητα συρόμενη κεντρική κονσόλα, είναι όλα ρυθμιζόμενα με βάση τις προτιμήσεις του οδηγού. Η Nissan διασφάλισε ότι το EV σύστημα μετάδοσης κίνησης στο Ariya δεν ήταν μόνο εξαιρετικά αθόρυβο, αλλά και ότι κανένας θόρυβος δεν θα γίνει αισθητός πέρα από αυτόν της ταχύτητας, με αποτέλεσμα μια ομοιόμορφα ήσυχη και χαλαρωτική καμπίνα, ακόμα και στα πίσω καθίσματα, ένα σημείο όπου πολλά οχήματα παρουσιάζουν λιγότερη μείωση του θορύβου.


Το σύστημα απεικόνισης απαρτίζεται από μια οθόνη λειτουργιών  12,3 ιντσών και μια κεντρική οθόνη 12,3 ιντσών σε έναν μόνο ορίζοντα. Με την εμφάνιση πολλαπλών όψεων πληροφοριών σε ένα οριζόντιο επίπεδο, οι πληροφορίες μπορούν να αφομοιωθούν γρήγορα χωρίς να αποσπάται ο οδηγός από το δρόμο.

Οι δύο οθόνες είναι προσανατολισμένες σε κυματοειδές σχήμα για να διασφαλιστεί ότι σημαντικές πληροφορίες για το όχημα, όπως οι πληροφορίες μπαταρίας, εμβέλειας και πλοήγησης, είναι εύκολα προσβάσιμες και κυλιόμενες με την αφή. Περαιτέρω πληροφορίες μπορούν να μετακινηθούν μεταξύ των οθονών για προσαρμογή και ιεράρχηση των δεδομένων που εμφανίζονται ακριβώς πίσω από το τιμόνι για μια απαράμιλλη, προσωποποιημένη εμπειρία.Εξίσου σημαντικό είναι και το γεγονός ότι  το Ariya διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα, έγχρωμα heads-up display (σύστημα προβολής οθόνης στο παρμπρίζ) της κατηγορίας. Η προβαλλόμενη οθόνη εμφανίζει παρόμοιες πληροφορίες που βρίσκονται στην οθόνη με τα χειριστήρια, παρέχοντας ευκρινείς πληροφορίες οδήγησης στο οπτικό πεδίο του οδηγού, χωρίς να αποσπάται η προσοχή του.


Η αμιγώς ηλεκτρική πλατφόρμα του Ariya συνδυάζει εξαιρετική απόδοση ισχύος, δυνατότητες φόρτισης και αυτονομία, με μια προσεκτικά συντονισμένη ισορροπία μεταξύ άνεσης, οδήγησης και ευελιξίας χειρισμού. Διαθέσιμο σε τρεις εκδόσεις (Ariya 2WD 63kWh, Ariya 2WD 87kWh και Ariya e-4ORCE AWD 87kWh) και με αυτονομία έως και 533km, το Ariya μπορεί να καλύψει με σιγουριά μια ποικιλία αναγκών των υποψήφιων αγοραστών


Με αξιοσημείωτη ανάκτηση εμβέλειας και επιδόσεις στην ταχεία φόρτιση, το Ariya 87kWh μπορεί να ανακτήσει έως και 350 χιλιόμετρα με ταχεία φόρτιση 30 λεπτών, χρησιμοποιώντας ένα σύστημα φόρτισης CCS. Η μπαταρία βρίσκεται στη βάση του πλαισίου για να εξασφαλίσει κατανομή βάρους 50/50 στην έκδοση e-4ORCE και σχεδόν ίση κατανομή βάρους στις εκδόσεις 2WD. Κατά τη συγκριτική αξιολόγηση, οι μηχανικοί έδωσαν μεγάλη έμφαση στην επίτευξη της ιδανικής ισορροπίας μεταξύ της ευελιξίας χειρισμού, της αίσθησης ασφάλειας και της οδηγικής άνεσης, θέτοντας ψηλά τον πήχη έναντι των ανταγωνιστικών οχημάτων EV. 


Το Nissan Ariya έχει εξοπλιστεί με τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες ασφάλειας και υποβοήθησης οδηγού, συμπεριλαμβανομένου του ProPILOT με σύνδεση Navi, του πιο καινοτόμου και ταυτόχρονα προηγμένου συστήματος υποστήριξης οδηγού της Nissan στην Ευρώπη, μέχρι σήμερα. 
Επιπλέον, το Nissan Ariya είναι εξοπλισμένο με πρόσθετες καινοτόμες λειτουργίες ασφαλείας 360 μοιρών, όπως η χαρακτηριστική υπογραφή του Nissan Safety Shield η οποία περιλαμβάνει τα  Intelligent Around View Monitor, Intelligent Forward Collision Warning, Emergency Lane Keeping, Intelligent Emergency Braking και Rear Automatic Emergency Braking.


Σε παγκόσμιο επίπεδο η ζήτηση γι' αυτό το ηλεκτρικό μοντέλο είναι πολύ μεγάλη  σε σημείο η Nissan καθυστερεί τις παραδόσεις (λόγω των γνωστών διαταραχών στην αλυσίδα εφοδιασμού των εργοστασίων κτλ). Η ελληνικήαντιπροσωπεία έχει καταλάβει μέγιστες προσπάθειες για να φέρει το αυτοκίνητο στις αρχές του νέου έτους και σε τιμή που μαζί με το όφελος του κινούμαι ηλεκτρικά θα είναι πολύ ανταγωνιστική .Η μεγάλη ζήτηση φέρνει και καθυστερήσεις

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top