VW Golf: Πεντάστερη ασφάλεια στις δοκιμές Euro NCAP

Με στάνταρ κεντρικό αερόσακο

VW Golf ασφάλεια δοκιμές Euro NCAP

Η Volkswagen για μία ακόμη φορά απέσπασε την κορυφαία βαθμολογία των πέντε αστέρων για το Golf στη δοκιμή ασφάλειας που έγινε πρόσφατα από το Euro NCAP (Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Αξιολόγησης Νέου Αυτοκινήτου). Το ευρωπαϊκό ίδρυμα προστασίας των καταναλωτών απένειμε πολύ υψηλές βαθμολογίες σε όλους τους τομείς αξιολόγησης. Το κόμπακτ μοντέλο της Volkswagen σημείωσε ιδιαίτερα εντυπωσιακές επιδόσεις όσον αφορά την ασφάλεια των ενηλίκων επιβατών, των παιδιών και των υπόλοιπων χρηστών του δρόμου (ποδηλάτες, πεζούς κ.α.), όπως και για τη λειτουργία των συστημάτων υποβοήθησης.

Πλέον, ο βασικός εξοπλισμός του δημοφιλούς μοντέλου περιλαμβάνει τον κεντρικό αερόσακο για τα μπροστινά καθίσματα. Έτσι, το Golf τελευταίας γενιάς είναι εξοπλισμένο με ένα ολοκληρωμένο σύνολο ασφάλειας που πληροί τη νέα, πιο αυστηρή διαδικασία δοκιμών πρόσκρουσης. Ως εκ τούτου, το Golf παραμένει ένα από τα καλύτερα και ασφαλέστερα μοντέλα στην κατηγορία του.

Το Golf πέρασε με απόλυτη επιτυχία από τον πιο πρόσφατο έλεγχο για την ασφάλεια που προσφέρει. Από το 2019 το πιο επιτυχημένο μοντέλο της Volkswagen είχε ήδη αποσπάσει πέντε αστέρια στο πρότυπο του Euro NCAP που ίσχυε εκείνη την εποχή. Πρόσφατα, επιβεβαιώθηκαν για μία ακόμη φορά τα εντυπωσιακά επίπεδα ασφάλειας στην αυστηροποιημένη διαδικασία δοκιμής, η οποία ισχύει από το 2020. Παρόλο που η προηγούμενη αξιολόγησή του θα ίσχυε για άλλα τρία χρόνια, η Volkswagen αποφάσισε να αναβαθμίσει το επίπεδο ασφάλειας του πιο επιτυχημένου μοντέλου της και να το δοκιμάσει στα νέα, σημαντικά πιο αυστηρά πρότυπα. Από τις 21 συνολικά δοκιμές, οι 14 πραγματοποιήθηκαν σύμφωνα με την ενημερωμένη πιο αυστηρή διαδικασία, μάλιστα με μεγάλη επιτυχία. 

Στην προστασία των παιδιών το Golf σημείωσε μία εξίσου εντυπωσιακή επίδοση στο 87%. Στην κατηγορία των συστημάτων υποβοήθησης, το Golf εντυπωσίασε με 79% επί της μέγιστης βαθμολογίας. Μεταξύ άλλων, το αυτόνομο σύστημα φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης (AEB) είχε καλή απόδοση σε σχέση με την απόκριση άλλων αυτοκινήτων. Το σύστημα προειδοποίησης κόπωσης οδηγού (Driver Alert) και η 
λειτουργία φρεναρίσματος και αποφυγής σύγκρουσης σε διασταύρωση - και τα δύο ανήκουν στον στάνταρ εξοπλισμό - συνέβαλαν σε αυτά τα εξαιρετικά αποτελέσματα.

Εκτός από την προστασία των επιβατών, το Euro NCAP αξιολογεί πόσο αποτελεσματικά είναι τα συστήματα αυτόματου φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης και πόσο αυτά μπορούν να προστατεύσουν τους ευάλωτους χρήστες του δρόμου, όπως πεζούς και ποδηλάτες. Σε αυτή την δοκιμή, το Golf - το οποίο είναι στάνταρ εξοπλισμένο με αυτόνομο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης Front Assist - αξιολογήθηκε με 74%.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top