Ford: Τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα είναι  εδώ

Τι μας ετοιμάζει για το μέλλον  

Ford γκάμα ηλεκτρικά μοντέλα

Η Ford προχωρά με γοργό βηματισμό και υψηλές επενδύσεις σε ανθρώπινο δυναμικό, προϊόντα, τεχνολογίες και υποδομές προς ένα αμιγώς ηλεκτρικό μέλλον στην Ευρώπη, προγραμματίζοντας τη διάθεση στις επιμέρους αγορές της 600.000 EV ετησίως έως το 2026, ενώ ταυτόχρονα στόχος της είναι να καταστεί μία εταιρεία ουδέτερη ως προς τις εκπομπές άνθρακα σε όλο το αποτύπωμα των εγκαταστάσεων, των logistics και των προμηθευτών της έως το 2035.Η Ford προσφέρει σήμερα την πιο ολοκληρωμένη γκάμα ηλεκτροκίνητων μοντέλων 

Η προηγμένη σε κάθε της πτυχή Mustang Mach-E αποτελεί την αιχμή του δόρατος στην ηλεκτρική επέλαση της Ford προσφέροντας τολμηρό σχεδιασμό, κορυφαίες επιδόσεις σε όλες τις εκδόσεις, απαράμιλλη τεχνολογία και μοναδική αυτονομία που φτάνει έως και τα 610 χλμ. Η πρώτη από αυτές εφοδιάζεται με έναν συσσωρευτή ιόντων λιθίου με χωρητικότητα 75,7 kWh και η δεύτερη με έναν αντίστοιχο με 98,8 kWh

H έκδοση με πίσω κίνηση και την Standard Range μπαταρία αποδίδει 269 ίππους, με την αντίστοιχη με την Extended Range μπαταρία να φτάνει τους 294 ίππους. Οι τετρακίνητες εκδόσεις αποδίδουν 269 και 351 ίππους. Στην κορυφή της γκάμας βρίσκεται η έκδοση GT των 487 ίππων, η οποία υπόσχεται μοναδικές συγκινήσεις πίσω από το τιμόνι, χωρίς συμβιβασμούς στην αυτονομία που φτάνει τα 500 km.

Το  E-Transit έρχεται να δώσει μία νέα πνοή στους επαγγελματίες οδηγούς αυξάνοντας την παραγωγικότητα των επιχειρήσεων και μειώνοντας τα λειτουργικά τους κόστη.Το E-Transit είναι σχεδιασμένο προκειμένου να καλύπτει μία ευρεία γκάμα περιπτώσεων χρήσης, διαθέτοντας μπαταρία με ωφέλιμη χωρητικότητα 68 kWh, η οποία παρέχει με τη σειρά της ανταγωνιστική αυτονομία έως και 317 km σύμφωνα με τα πρωτόκολλο WLTP. Οι ικανότητες του E-Transit παρέχονται από τον ισχυρό ηλεκτροκινητήρα του, που αποδίδει ροπή 430 Nm και μέγιστη ισχύ 135 kW ή 198 kW. 


Το  Kuga Plug-In Hybrid συνθέτει τα καλύτερα στοιχεία δύο διαφορετικών κόσμων προσφέροντας κίνηση μηδενικών εκπομπών για έως και 56 χλμ. σε συνδυασμό με απεριόριστη ελευθερία κινήσεων.

Μία πλήρης φόρτιση της μπαταρίας από εξωτερική ηλεκτρική παροχή 230V ολοκληρώνεται σε λιγότερο από 6 ώρες εξασφαλίζοντας σε κάθε περίπτωση ηλεκτρική αυτονομία 56 χλμ. στο πρωτόκολλο WLTP. Για να είναι η φόρτιση στο σπίτι όσο το δυνατόν ταχύτερη, μπορεί να εγκαταστήσει κανείς τον επιτοίχιο φορτιστή Ford Wallbox.

Από εκεί και πέρα, με δυνατότητα φόρτισης από 0-100% σε λιγότερο από 3,5 ώρες, ο φορτιστής Ford Wallbox είναι σε θέση προσφέρει πολύ μικρότερους χρόνους φόρτισης σε σύγκριση με μια απλή οικιακή πρίζα.


To πολυτελές, 7-θεσιο Explorer Plug-In Hybrid προσφέρει απαράμιλλη ισχύ, χάρη στη συνδυαστική απόδοση των 457 ίππων του, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να ταξιδεύει αμιγώς με την αρωγή ηλεκτρικής ενέργειας σε μια ποικιλία εδαφών και συνθηκών.

Το ισχυρότερο υβριδικό μοντέλο της Ford σε ολόκληρη την Ευρώπη συνδυάζει υποδειγματικά έναν V6 βενζινοκινητήρα 3.0L EcoBoost, μία μπαταρία 13,6 kWh και έναν ηλεκτροκινητήρα παράγοντας συνολική ισχύ 457 ίππων και ροπή 825 Nm.

Η παράλληλη διάταξη του υβριδικού συστήματος κίνησης επιτρέπει την ταυτόχρονη αξιοποίηση όλης της συνδυασμένης ισχύος και ροπής του βενζινοκινητήρα και του ηλεκτροκινητήρα, με αποτέλεσμα το νέο Explorer PHEV να είναι σε θέση να προσφέρει επιδόσεις που κόβουν την ανάσα: 0-100 km/h σε 6,0 δευτερόλεπτα και ηλεκτρική αυτονομία 48 km (WLTP). 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top