«Βασιλιάς» Κάρλος : Πώς ο Sainz κέρδισε στο Βρετανικό Grand Prix 

 Πήρε την 1η του νίκη από την Pole σε ένα συναρπαστικό Silverstone

Carlos Sainz Βρετανικό Grand Prix

O οδηγός της Ferrari, Carlos Sainz κέρδισε στο Βρετανικό Grand Prix εκκινώντας από την πρώτη θέση – αυτή είναι όμως μόνο η μισή ιστορία. Ο αγώνας διακόπηκε με κόκκινη σημαία στον πρώτο γύρο και ξεκίνησε εκ νέου. Όλοι οι οδηγοί άλλαξαν ελαστικά εκτός από δυο (ο Lando Norris και ο Daniel Ricciardo με τις McLaren). 


Η χρονική στιγμή που βγήκε το αυτοκίνητο ασφαλείας στο τελευταίο μέρος του αγώνα ήταν καθοριστική. Ήρθε την κατάλληλη στιγμή για τον οδηγό της Red Bull, Sergio Perez, που τερμάτισε δεύτερος παρότι δεν ξεκίνησε καλά. Αντίθετα επηρέασε αρνητικά τον αγώνα του οδηγού της Ferrari, Charles Leclerc, ο οποίος επέλεξε να διατηρήσει την χρησιμοποιημένη P Zero λευκή/σκληρή γόμα που είχε, έτσι έπεσε στην 4η θέση. Ο Leclerc ήταν πρώτος στην επανεκκίνηση αλλά πολύ γρήγορα τον πέρασαν οι Sainz, Perez, και Hamilton που εκμεταλλεύτηκαν στους τελευταίους γύρους την ταχύτητα της φρέσκιας P Zero κόκκινης μαλακής γόμας.

 Όλες οι γόμες έπαιξαν καθοριστικό ρόλο, είδαμε τόσο τη σκληρή όσο και τη μέση, μαλακή γόμα στην  αρχική εκκίνηση. Οι τέσσερις πρώτοι στην τελική κατάταξη ακολούθησαν τρεις διαφορετικές στρατηγικές αυτό συνετέλεσε στο να ζήσουμε συναρπαστικές μάχες για όλες τις θέσεις.Μια από αυτές τις μάχες για την έβδομη θέση πήγε ως την τελευταία στροφή μεταξύ του οδηγού της Red Bull, Max Verstappen και του οδηγού της Haas, Mick Schumacher – ο οποίος πήρε τους πρώτους του βαθμούς στη Formula 1.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top