Παγκόσμια πρεμιέρα του Lexus RX

Πλούσιο σε τεχνολογία 

Lexus RX  Παγκόσμια Πρεμιέρα

Η Lexus έχει εξελίξει περαιτέρω τη νέα σχεδιαστική γλώσσα του ‘Επόμενου Κεφαλαίου’ της για το νέο RX. Αυτή περιλαμβάνει ένα αμάξωμα σχήματος ατράκτου - ‘spindle body’ – που υλοποιήθηκε με την ενσωμάτωση της φιλοσοφίας spindle σε ολόκληρο το εμπρός τμήμα του οχήματος. Η ομάδα του RX άντλησε επίσης έμπνευση από την πλούσια σχεδιαστική κληρονομιά του RX. Έτσι δημιουργήθηκε ένα SUV που είναι άμεσα αναγνωρίσιμο ως RX, αλλά με πιο δυναμικό, κομψό και γεμάτο αυτοπεποίθηση χαρακτήρα. 


Στο εσωτερικό, το οδηγοκεντρικό πιλοτήριο ‘Tazuna’ εστιάζει στο να προσφέρει στον οδηγό άμεσο, διαισθητικό έλεγχο του οχήματος, σύμφωνα με την αρχή ‘χέρια στο τιμόνι, μάτια στο δρόμο’. Βελτιώνει επίσης την οδηγική εμπειρία με τη διαισθητική και «καθαρή» διάταξη, που υποστηρίζεται από μία νέα οθόνη αφής 14”. 
Το νέο RX διατίθεται στην Ευρώπη σε μία γκάμα τριών διαφορετικών ηλεκτροκίνητων εκδόσεων.

Στην καρδιά των προσφερόμενων εκδόσεων του μοντέλου για τη Δυτική Ευρώπη, το RX 450h+ θα μυήσει τους πελάτες του RX στην plug-in τεχνολογία της Lexus που αποτελεί σημείο αναφοράς. Με το νέο RX 350h Hybrid Electric, η Lexus εισάγει μία αποδοτική εναλλακτική λύση έναντι των χαμηλότερου κυβισμού κινητηρίων συνόλων diesel και βενζίνης. Και για εκείνους τους οδηγούς που αναζητούν πιο συναρπαστικές επιδόσεις, η Lexus παρουσιάζει το πρώτο Hybrid Electric turbo μοντέλο στην ιστορία της, το RX 500h, το οποίο συνοδεύεται από το σύστημα δυναμικού ελέγχου της μετάδοσης κίνησης DIRECT4. 

RX 500h: ΤΟ HYBRID ELECTRIC ΥΨΗΛΩΝ ΕΠΙΔΟΣΕΩΝ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΜΕ DIRECT4

· Hybrid Electric turbo κινητήρας 2.4L με αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων και DIRECT4

· Ισχύς: 371 DIN hp ή 273 kW

· Επιτάχυνση 0-100 km/h: ~ 6,0 δευτ. *

· Εκπομπές CO2: 182-189g/km / Κατανάλωση καυσίμου: 8,2-8,5 l/100km

RX 450h+: ΤΟ ΠΡΩΤΟ PLUG-IN HYBRID RX

· Plug-in υβριδικό ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο 2,5 λίτρων

· Ισχύς: 306 DIN hp ή 225 kW

· Επιτάχυνση 0-100 km/h: ~ 7,0 δευτ. *

· Εκπομπές CO2: 24-26g/km / Κατανάλωση καυσίμου: 1,1-1,2 l/100k

RX 350h: ΤΟ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟ ΑΥΤΟΦΟΡΤΙΖΟΜΕΝΟ HYBRID ELECTRIC 4ης ΓΕΝΙΑΣ

· Αυτοφορτιζόμενο υβριδικό ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο 2,5 λίτρων

· Ισχύς: 245 DIN hp ή 180 kW

· Επιτάχυνση 0-100 km/h: 8,0 δευτ. *

· Εκπομπές CO2: 143-150g/km / Κατανάλωση καυσίμου: 6,4-6,7 l/100km

Για να διαμορφώσει την αποκλειστική οδηγική υπογραφή ‘Lexus Driving Signature’ του νέου RX, η Lexus βελτιστοποίησε τα θεμελιώδη στοιχεία του SUV, όπως το κέντρο βάρους, τη ροπή αδράνειας, το μειωμένο βάρος, την ακαμψία και το σύστημα μετάδοσης κίνησης για τη δημιουργία μίας πιο φυσικής σχέσης μεταξύ του αυτοκινήτου και του οδηγού. Ο χειρισμός και η απόκριση είναι αποτέλεσμα της βελτιωμένης πλατφόρμας GA-K που προσφέρει εξαιρετική ακαμψία αμαξώματος και χαμηλό κέντρο βάρους. 


Αξιοποιώντας την παγκοσμίου κλάσης τεχνολογία ασφάλειας της Lexus, το RX προσφέρει την τρίτη γενιά του Lexus Safety System+, με βελτιωμένο Pre-Collision System, νέο Proactive Driver Assist και Extended Safety Package. Το RX διαθέτει, επίσης, την τελευταία πλατφόρμα πολυμέσων με το Hey Lexus Smart Voice Assistant και το Lexus Link app.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top