Hyundai:Το IONIQ 5 Robotaxi που πάει μόνο του

Δείτε σε βίντεο πως λειτουργεί

Hyundai IONIQ 5 Robotaxi

Το πλήρως ηλεκτρικό Robotaxi με βάση το IONIQ 5 (στο εξής θα αναφέρεται ως IONIQ 5 Robotaxi), το οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην 2021 IAA Mobility έχοντας μεγάλη απήχηση στο κοινό, είναι ένα αυτόνομο όχημα επιπέδου 4 (σύμφωνα με την τυποποίηση SAE) που μπορεί να λειτουργήσει με ασφάλεια χωρίς οδηγό. Για τη δημιουργία του Robotaxi, η Hyundai συνεργάστηκε με την Motional, με σκοπό να εξοπλίσει το πολυβραβευμένο IONIQ 5 με υλικά και λογισμικό κατάλληλα να παρέχουν ασφαλή λειτουργία χωρίς οδηγό.


Τα δύο βίντεο της καμπάνιας υπογραμμίζουν τις ανθρωποκεντρικές ιδιότητες του IONIQ 5 Robotaxi, αναδεικνύοντας το πώς υιοθετεί συμπεριφορές ασφαλούς οδήγησης και φροντίζει τους επιβάτες. Το πρώτο επεισόδιο δίνει έμφαση στις λειτουργίες του IONIQ 5 Robotaxi που μοιάζουν με αυτές ενός προσεκτικού οδηγού και το δεύτερο επεισόδιο επικεντρώνεται στο IONIQ 5 Robotaxi που φροντίζει τους επιβάτες από εφήβους έως ανάπηρους και ηλικιωμένους.


Η Hyundai και η Motional σχεδιάζουν να ξεκινήσουν τη μεταφορά επιβατών με IONIQ 5 Robotaxi το 2023, ξεκινώντας από το Λας Βέγκας, επεκτεινόμενοι στη συνέχεια σε μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ και παγκοσμίως.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top