Toyota Aygo X: Γιατί ξεχωρίζει στην κατηγορία του

Με τιμές που ξεκινούν από 14340 ευρώ

Toyota Aygo X συστήματα διαστάσεις

Το city-crossover, το Toyota Aygo X, έφτασε στην Ελλάδα.και ξεχωρίζει. Οι λόγοι αρκετοί. Ε΄'ιναι ένα αυτοκίνητο πόλης,με εντυπωσιακό  cross-over design με υψηλή θέση οδήγησης,εξαιρετική ευελιξία, που προσφέρει πληθώρα τεχνολογιών, και κορυφαία οικονομία καυσίμου.


Βασίζεται στην επιτυχημένη πλατφόρμα GA-B της αρχιτεκτονικής Toyota Global New Architecture (TNGA), η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά με το νέο Yaris — Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2021 στην Ευρώπη — και πιο πρόσφατα στο Yaris Cross. Με μήκος 3.700mm, το νέο Aygo X είναι 235mm μακρύτερο από τον προκάτοχό του, με το μεταξόνιο να έχει αυξηθεί κατά 90mm. Ο εμπρός πρόβολος είναι 72mm μικρότερος από του Yaris, ενώ η μέγιστη διάσταση των τροχών έχει αυξηθεί στις 18”. Το συνολικό πλάτος του αμαξώματος έχει αυξηθεί κατά 125mm, φτάνοντας τώρα στα 1.740mm, μόλις 5mm μικρότερο του Yaris.

Ως αποτέλεσμα, τα εμπρός καθίσματα απέχουν κατά +20mm, αυξάνοντας τον χώρο για τους ώμους κατά 45mm. Ο χώρος αποσκευών είναι επίσης από τους κορυφαίους στην κατηγορία, διαθέτοντας 125mm μεγαλύτερο μήκος και έξυπνη σχεδίαση, με αποτέλεσμα την αύξηση της χωρητικότητάς του πάνω από 60 λίτρα συγκριτικά με τον προκάτοχό του, στα 231 λίτρα. Παράλληλα, το ύψος του οχήματος έχει αυξηθεί κατά 65mm στα 1.525mm.

Σχεδιασμένο για τους πιο στενούς δρόμους της πόλης, το Aygo X έχει εξαιρετικά μικρό κύκλο στροφής με ακτίνα μόλις 4,7m, που αποτελεί έναν από τους μικρότερους στην κατηγορία. Το σύστημα διεύθυνσης έχει ρυθμιστεί για οδήγηση σε αστικά κέντρα και προάστια, ενώ το νέο κιβώτιο S-CVT προσφέρει την καλύτερη στην κατηγορία αρχική απόκριση, διαισθητικές αλλαγές ταχυτήτων και γραμμικότητα, διατηρώντας ταυτόχρονα μία ιδανική ισορροπία ανάμεσα στην απόδοση και την κατανάλωση καυσίμου.

Την ίδια στιγμή ενσωματώνει τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις σε ένα συμπαγές πακέτο που προσφέρει μία μοναδική εμπειρία. Το Aygo X είναι εξοπλισμένο με υπερσύγχρονα, σημαντικά νέα χαρακτηριστικά και συστήματα. Το μοντέλο έχει κάνει άλματα προόδου στον τομέα της ασφάλειας, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη γκάμα συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας Toyota Safety Sense και Advanced Driver Assistance, στην πιο εξελιγμένη γενιά Τ-Mate, ως στάνταρ εξοπλισμό σε όλες τις εκδόσεις για πρώτη φορά σε μοντέλο της A κατηγορίας.

Ταυτόχρονα, οι πελάτες θα μπορούν να μένουν συνδεδεμένοι με το Aygo X μέσω του Toyota Smart Connect και του MyT smartphone app. Το Toyota Smart Connect επικεντρώνεται σε χαρακτηριστικά όπως η υψηλής ανάλυσης οθόνη αφής 9”, η ασύρματη φόρτιση και η ασύρματη συνδεσιμότητα smartphone μέσω Android Auto και Apple CarPlay. Με την εφαρμογή MyT, οι πελάτες μπορούν να παρακολουθούν διάφορα στατιστικά στοιχεία του οχήματος όπως ανάλυση οδήγησης, στάθμη καυσίμου, προειδοποιήσεις και vehicle tracker. Το τελευταίο σύστημα πολυμέσων της Toyota προσφέρει επίσης πλοήγηση βασισμένη σε cloud για πληροφορίες διαδρομής σε πραγματικό χρόνο μέσω των διαρκώς συνδεδεμένων υπηρεσιών στις υψηλότερες εκδόσεις. Νέες υπηρεσίες θα λανσαριστούν μελλοντικά μέσω over-the-air (ΟΤΑ) ενημερώσεων, ώστε το νέο λογισμικό και οι συνδεδεμένες υπηρεσίες να εγκαθίστανται αυτόματα στο σύστημα. 

Το Aygo X έχει σχεδιαστεί εξ αρχής με στόχο τη μέγιστη οικονομία και τη βέλτιστη αεροδυναμική. Χρησιμοποιεί τον πολυβραβευμένο σε αξιοπιστία και αποδοτικότητα 3-κύλινδρο κινητήρα 1KR-FE του 1-λίτρου που έχει βελτιωθεί σημαντικά, πετυχαίνοντας την μικρότερη κατανάλωση καυσίμου της κατηγορίας, μόλις 4,8l/100km και εκπομπές CO2 109 g/km.Διατίθεται σε επτά (7) εκδόσεις, με την τιμή να ξεκινά από τα 14.340€.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top