Kia: Ανακυκλώνει τα πλαστικά από τους ωκεανούς 

Δράση για να καθαρίσει την θάλασσα από τα πλαστικά

Kia ανακύκλωση πλαστικών ωκεανοί

Η Kia Corporation και η  Ocean Cleanup ξεκίνησαν επίσημα μια συνεργασία για την καταπολέμηση της ρύπανσης από τα πλαστικά που καταλήγουν στους ωκεανούς. Πρόκειται για μια ουσιαστική συνεργασία, καθώς είναι μια  πρωτοβουλία η οποία ενισχύει την πορεία της Kia να γίνει «Πάροχος λύσεων βιώσιμης κινητικότητας» και να πετύχει ουδετερότητα άνθρακα έως το 2045.

Με βάση τη συνεργασία η Kia θα υποστηρίζει την Ocean Cleanup στην προσπάθειά της να απομακρύνει τα υπάρχοντα πλαστικά απόβλητα από τους ωκεανούς και να παρέχει υλικά για την κατασκευή της συσκευής «Interceptor Original», η οποία συλλέγει τα πλαστικά από τα ποτάμια πριν αυτά φτάσουν στους ωκεανούς. 


Επιπλέον, η Kia θα παρέχει τέσσερα ηλεκτρικά οχήματα, ένα EV6 και τρία Niro EV, στα κεντρικά γραφεία του οργανισμού στην Ολλανδία. Σε αντάλλαγμα, η  Ocean Cleanup θα παρέχει στην Kia ποσότητες των πλαστικών που συλλέγει και οι οποίες θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν εκ νέου ενώ θα μοιράζεται τα αποτελέσματα των ερευνών της και τα δεδομένα για τη μείωση της πλαστικής ρύπανσης.

Στο ολοκαίνουργιο Kia Niro χρησιμοποιούνται βιώσιμα υλικά που προέκυψαν από ανακυκλωμένη ταπετσαρία και φύλλα ευκαλύπτου καθώς και βαφές με βάση το νερό για ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων στο περιβάλλον και μείωση των απορριμμάτων. Η Kia σχεδιάζει να επεκτείνει συνεχώς τα φιλικά προς το περιβάλλον υλικά της σε όλα το σημεία των αυτοκινήτων, συμπεριλαμβανομένου ενός σχεδίου για τη σταδιακή κατάργηση της χρήσης δέρματος ζώων σε όλα τα μελλοντικά της μοντέλα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top