Nissan e.dams: Η τεχνολογία μεταφέρεται στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Έτοιμη για τον διπλό  αγώνα της Formula E στη Ρώμη

Nissan e.dams Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της ABB FIA Formula E

Η Nissan e.dams πηγαίνει στην Ρώμη, αυτό το Σαββατοκύριακο, για τον 5ο και 6ο  Γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της ABB FIA Formula E 2021/22. Έχοντας σημειώσει συνολικά 12 πόντους στο πρωτάθλημα στους αντίστοιχους αγώνες της περασμένης σεζόν στην Ιταλική πρωτεύουσα, η ομάδα στοχεύει ψηλά για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. 


Με τον διπλό αγώνα, αυτό το Σαββατοκύριακο, το αμιγώς ηλεκτρικό πρωτάθλημα θα πραγματοποιήσει την τέταρτη εμφάνισή του στην Ιταλική πρωτεύουσα, με τις ομάδες να παίρνουν θέση στην πίστα Circuito Cittadino dell'EUR στην περιοχή Esposizione Universale Roma, λίγα χιλιόμετρα μακριά από το διάσημο Κολοσσαίο. Κατασκευασμένη εξ αρχής για το E-Prix της Ρώμης της σεζόν 2017/18, η πίστα αυτή τροποποιήθηκε και επεκτάθηκε για τους αγώνες της περασμένης σεζόν.

Και σε αυτή τη σεζόν,  η ομάδα θα συνεχίσει να συνδέει την παρουσία της στο αμιγώς ηλεκτρικό πρωτάθλημα, με τα επιβατικά ηλεκτρικά οχήματα της Nissan. Ο Buemi θα αγωνιστεί ξανά με το #23 Nissan Ariya, που πήρε το όνομά του από το ολοκαίνουργιο ηλεκτρικό crossover SUV της Ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Ο Günther θα αγωνιστεί με  το #22 Nissan LEAF, που πήρε το όνομά του από το γνωστό EV της Nissan που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2010.

Η Nissan αγωνίζεται στο αμιγώς ηλεκτρικό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της ABB FIA Formula E για να φέρει τον ενθουσιασμό και την απόλαυση της οδήγησης ηλεκτρικών οχημάτων μηδενικών εκπομπών, σε ένα παγκόσμιο κοινό. Ως μέρος του στόχου της να επιτύχει ουδετερότητα άνθρακα στις λειτουργίες της και στον κύκλο ζωής των προϊόντων της έως το 2050, η Nissan σκοπεύει να “εξηλεκτρίσει” τα επερχόμενα μοντέλα της, μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 2030. Η Nissan στοχεύει στα οφέλη που πηγάζουν από την εμπειρία της στην ηλεκτροκίνηση και από την μεταφορά γνώσεων και τεχνολογίας μεταξύ των αγώνων και των καθημερινών οδικών συνθηκών, για να προσφέρει καλύτερα ηλεκτρικά οχήματα στο καταναλωτικό κοινό.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top