Honda: Έρχονται τρία νέα ηλεκτροκίνητα μοντέλα το 2023

Σταματάει ταην πώληση αυτοκινήτων με θερμικό κινητήρα μέχρι το 2040

Honda: ηλεκτροικίνητα 2023

 Η Honda αποκάλυψε το επόμενο εξηλεκτρισμένο μοντέλο της για την Ευρώπη, το νέο Civic e:HEV. Η 11η γενιά του Civic που θα είναι διαθέσιμη για τους Ευρωπαίους πελάτες αργότερα μέσα στη χρονιά ολοκληρώνει τη δέσμευση της εταιρείας να εξηλεκτρίσει όλη την mainstream Ευρωπαϊκή γκάμα των αυτοκινήτων της μέχρι τα τέλη του 2022.


Το Civic χρησιμοποιεί τη πιο προηγμένη έκδοση του μοναδικού συστήματος μετάδοσης κίνησης e:HEV της Honda, που συνδυάζει μία μπαταρία ιόντων λιθίου με υψηλή ενεργειακή πυκνότητα, δύο συμπαγείς, ισχυρούς ηλεκτρικούς κινητήρες και ένα νέο 2λιτρο βενζινοκινητήρα άμεσου ψεκασμού DOHC i-VTEC.

Στόχος για τις εκπομπές CO2 του νέου Civic είναι να μην υπερβαίνουν τα 110 γραμμάρια το χιλιόμετρο, που αντιστοιχεί σε κατανάλωση μικρότερη των 5 l/100km με το σύστημα κίνησης να αποδίδει μέγιστη ισχύ 135 kW και ροπή 315Nm.


Η Honda επιβεβαίωσε επίσης την περαιτέρω επέκταση της σειράς εξηλεκτρισμένων προϊόντων της το 2023, προκειμένου να δημιουργήσει την πιο διευρυμένη Ευρωπαϊκή της γκάμα.

Ανάμεσα στις νέες προσθήκες θα είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό Β-SUV, που παρουσιάστηκε με τη μορφή του e:Ny1 Prototype, ένα πλήρως υβριδικό C-SUV, και το νέο CR-V, που θα διατίθεται ως full hybrid και ως plug-in hybrid για πρώτη φορά στην Ευρώπη. Το ηλεκτρικό (EV) e:Ny1 που αναμένεται στην αγορά το 2023, θα βρίσκεται στο επίκεντρο της μελλοντικής γκάμας προϊόντων της Honda. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top