BMW i7: Το δοκιμάζουν με το...αυτί

Για να προσφέρει ήσυχα ταξίδια 

BMW i7 δοκιμές ακουστική

Η BMW i7  εξελίσσεται με στόχο να συνδυάζει την γνώριμη οδηγική απόλαυση με ένα επίπεδο άνεσης που αποτελεί μία κατηγορία από μόνο του. Βασικός παράγοντας εδώ είναι τα ακουστικά χαρακτηριστικά. Το επίπεδο ευεξίας στο εσωτερικό του αμιγώς ηλεκτρικού πολυτελούς sedan καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από το είδος των ενοχλητικών θορύβων που μπορούν να κρατηθούν μακριά από τους επιβάτες. Για το σκοπό αυτό, πρέπει να ληφθούν υπόψη ποικίλες, πιθανές πηγές θορύβου, εξ ου και πρωτότυπα προ-παραγωγής της BMW i7 – και ουσιαστικά όλες οι υπόλοιπες εκδόσεις της μελλοντικής BMW Σειράς 7 – υποβάλλονται σε ένα εκτεταμένο πρόγραμμα ακουστικών δοκιμών.

Στο κέντρο έρευνας και καινοτομίας (FIZ) του Μονάχου, μηχανικοί δοκιμών και εξέλιξης εξετάζουν όλη τη γκάμα εκπομπών και εισροών θορύβου. Ο θόρυβος από τον κινητήρα και την κύλιση αναλύονται λεπτομερώς όπως και η αεροακουστική και οι κραδασμοί, ώστε να καθορίζονται πλήρως οι ακουστικές ιδιότητες των νέων πολυτελών sedan. Αυτό περιλαμβάνει την ακριβή ευθυγράμμιση της ακουστικής προστασίας των πεζών και του ήχου του κινητήρα που εκπέμπεται στο εσωτερικό της BMW i7 – ο δεύτερος έχει αναπτυχθεί στο πλαίσιο της BMW IconicSounds Electric, μιας κοινοπραξίας μεταξύ του BMW Group και του συνθέτη μουσικών θεμάτων για κινηματογραφικές ταινίες, Hans Zimmer.

Η BMW i7 φιλοδοξεί να επαναπροσδιορίσει τα υψηλά πρότυπα της πολυτελούς κατηγορίας – και αυτό ισχύει σε μεγάλο βαθμό και για την ακουστική άνεση. Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στην αθόρυβη παροχή ισχύος του ηλεκτροκινητήρα. Αυξημένη ακαμψία αμαξώματος μπροστά και ελαστικά με ηχοαπορροφητικό αφρό στο εσωτερικό για ενσωματωμένη ηχομόνωση ομοίως βοηθούν στην αύξηση της ακουστικής άνεσης και στην καταστολή των κραδασμών των νέων πολυτελών sedan σε εξαιρετικό επίπεδο.


Προκειμένου να δοκιμάσουν την αποτελεσματικότητα όλων των μέτρων και υπό ακραίες κλιματικές συνθήκες, οι μηχανικοί εξέλιξης του FIZ North χρησιμοποιούν έναν ακουστικό κλιματικό θάλαμο ειδικά σχεδιασμένο για το σκοπό αυτό. Εδώ όλες οι ανά τον κόσμο συνθήκες μπορούν να προσομοιώνονται και ποικίλες πηγές θορύβου να αναλύονται και να βελτιστοποιούνται, όπως η ακουστική του συστήματος κλιματισμού και εξαερισμού σε όλο το αυτοκίνητο – κυρίως σε πολύ χαμηλές ή πολύ υψηλές θερμοκρασίες.


Οι μηχανικοί δοκιμών μπορούν να αναλύουν τα διαγνωστικά αποτελέσματα που μεταδίδονται από το όχημα σε πραγματικό χρόνο μέσω καλωδίων οπτικών ινών. Το πρόγραμμα δοκιμών της αίθουσας απορρόφησης EMC επιτρέπει την ολοκληρωμένη προστασία ολόκληρου του αυτοκινήτου, εξασφαλίζοντας απόλυτα αξιόπιστη λειτουργικότητα των συστημάτων ελέγχου ανάρτησης και υποστήριξης και την χωρίς παρεμβολές λήψη online δεδομένων, τηλεφωνικών, ραδιοφωνικών, τηλεοπτικών σημάτων και σημάτων πλοήγησης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top