Volvo: Το απίστευτο ποσό που επενδύει στην ηλεκτροκίνηση  

Τι ετοιμάζει με τις μπαταρίες  

Volvo εργοστάσιο ηλεκτροκίνηση επένδυση

Με την επόμενη γενιά των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων της, η Volvo Cars στοχεύει να προσφέρει στους πελάτες μεγαλύτερη αυτονομία, συντομότερη φόρτιση και πιο χαμηλά κόστη, καθώς και να θέσει νέα πρότυπα στην ασφάλεια των αυτοκινήτων. Για την πραγματοποίηση αυτών των στόχων, τα επόμενα χρόνια η Volvo Cars θα επενδύσει 10 δισεκατομμύρια σουηδικές κορόνες στο εργοστάσιό της στην Τορσλάντα της Σουηδίας, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για τα ηλεκτρικά Volvo επόμενης γενιάς.

Τμήμα των επενδύσεων που προγραμματίζονται περιλαμβάνει μία σειρά από νέες, αναβαθμισμένες τεχνολογίες όπως η εισαγωγή μηχανισμού για τη διαμόρφωση μεγάλων τμημάτων αμαξώματος από αλουμίνιο (mega casting), ένα νέο εργοστάσιο συναρμολόγησης μπαταριών και πλήρως ανακαινισμένες μονάδες βαφής και τελικής συναρμολόγησης.

Η διαμόρφωση μεγάλων τμημάτων της δομής του δαπέδου του αυτοκινήτου σε ένα και μοναδικό τμήμα από αλουμίνιο ελαττώνει το βάρος, βελτιώνοντας έτσι την εξοικονόμηση ενέργειας και την αυτονομία. Επιπλέον, με αυτή τη μέθοδο οι σχεδιαστές της Volvo μπορούν να χρησιμοποιήσουν με βέλτιστο τρόπο το διαθέσιμο χώρο μέσα στην καμπίνα και το χώρο αποσκευών, αναβαθμίζοντας τη συνολική χρηστικότητα του αυτοκινήτου.
Αλλά οφέλη που προκύπτουν από το mega casting περιλαμβάνουν την απλοποίηση της διαδικασίας παραγωγής.

Ένα νέο εργοστάσιο συναρμολόγησης μπαταριών θα ενοποιεί τις μπαταρίες με τη δομή του δαπέδου του αυτοκινήτου, ενώ η μονάδα τελικής συναρμολόγησης ανακαινίζεται για τη φιλοξενία των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων επόμενης γενιάς.Αυτό, για παράδειγμα, περιλαμβάνει ένα νέο «σημείο ένωσης», στο οποίο το επάνω μέρος του αμαξώματος και το δάπεδό του αυτοκινήτου συναντιούνται για πρώτη φορά.
Οι εφοδιαστικές γραμμές επίσης θα ανακαινιστούν, με βελτίωση της ροής των υλικών και της μεταφοράς υλικών και εξαρτημάτων μέσα στο εργοστάσιο. Η εταιρεία θα επενδύσει επίσης σε εγκαταστάσεις γύρω από το εργοστάσιο, όπως οι χώροι για διάλειμμα, αποδυτήρια και γραφεία, που βελτιώνουν περαιτέρω το περιβάλλον εργασίας για όλους τους εργαζόμενους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top