Volvo: Προσέλαβε 3000 άτομα σε νέο εργοστάσιο

Προχωρά στην ηλεκτροκίνηση

Volvo εργοστάσιο ηλεκτροκίνηση

Η Volvo Cars και η Northvolt επέλεξαν το Γκέτεμποργκ της Σουηδίας για την ίδρυση ενός νέου εργοστασίου κατασκευής μπαταριών που θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το 2025. Η μονάδα θα δημιουργήσει έως και 3.000 θέσεις εργασίας και θα συμπληρώσει το κέντρο Έρευνας και Εξέλιξης (R&D) που οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν το Δεκέμβριο ότι σχεδιάζουν, ως τμήμα μιας επένδυσης η οποία αγγίζει τις 30 δισεκατομμύρια σουηδικές κορώνες (SEK).

Το νέο εργοστάσιο και οι στενοί δεσμοί με την Northvolt θα ενισχύσουν σημαντικά τη στρατηγική της Volvo Cars για την ηλεκτροκίνηση, καθώς η εταιρεία στοχεύει έως το 2030 να κατασκευάζει και να διαθέτει στην αγορά μόνο αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα.Η κατασκευή του εργοστασίου θα αρχίσει το 2023. Αντικείμενό του θα είναι η παραγωγή προηγμένων μπαταριών, ειδικά εξελιγμένων για χρήση στα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα Volvo και Polestar επόμενης γενιάς.

Η μονάδα θα έχει ετήσια δυναμικότητα έως 50 γιγαβατώρες (GWh), προμηθεύοντας με μπαταρίες περίπου μισό εκατομμύριο αυτοκίνητα ανά έτος.Το νέο εργοστάσιο μπαταριών και το κέντρο R&D θα χρειαστούν μία σειρά από ειδικότητες και για αυτό τον σκοπό η κοινοπραξία προχωρά σε προσλήψεις μηχανικών με υψηλή ειδίκευση και στελεχών που θα ηγηθούν ομάδων για την προώθηση του project. Οι προσλήψεις τεχνικών και άλλων ειδικοτήτων σε μεγάλη κλίμακα θα αρχίσουν στο τέλος του 2023.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top