CUPRA Born: Το πρώτο 100% ηλεκτρικό μοντέλο της

Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα

CUPRA Born τιμή Ελλάδα

Το CUPRA Born έρχεται να δώσει νέα ώθηση στην αγορά των ηλεκτικών αυτοκινήτων.Σχεδιασμένο στη Βαρκελώνη, στα κεντρικά γραφεία της CUPRA στο Martorell, το CUPRA Born παράγεται στο εργοστάσιο του Zwickau στη Γερμανία. 

Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων του CUPRA Born συμβολίζει την προσέγγιση του εσωτερικού στην ψηφιοποίηση. Η οθόνη παρέχει μεγαλύτερη λειτουργικότητα με απόλυτη ευκρίνεια, επιτρέποντας στον οδηγό να βλέπει σημαντικές πληροφορίες.To σύστημα infotainment 12 ” με οθόνη 1.560 x 700 pixel, συνδυάζει τα οφέλη της οθόνης αφής και του φωνητικού ελέγχου. Μπορεί επίσης να εμφανίσει μια σειρά δεδομένων και πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένης 3D πλοήγησης, μουσικής, επαφών και μια σειρά πρόσθετων λειτουργιών. Είναι η γέφυρα που κρατά τους πελάτες άμεσα συνδεδεμένους.

Το CUPRA Born ενσωματώνει αναγνώριση φωνής, αναμφισβήτητα έναν από τους πιο φυσικούς τρόπους αλληλεπίδρασης με συσκευές,που μειώνει την απόσπαση της προσοχής του οδηγού. Το σύστημα infotainment μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εύρεση πληροφοριών πλοήγησης ή την αναζήτηση μουσικής με ασφαλέστερο και ευκολότερο τρόπο. Απλά με τις λέξεις "Hola, Hola" το σύστημα είναι έτοιμο να αλληλεπιδράσει.

Στον πυρήνα του CUPRA Born βρίσκεται το CUPRA CONNECT, με την πλήρως αναδιαμορφωμένη εφαρμογή My CUPRA. Το CUPRA CONNNECT ξεκλειδώνει διαδικτυακές υπηρεσίες στο αυτοκίνητο. Οι πελάτες μπορούν να διαχειριστούν τη φόρτιση της μπαταρίας από την εφαρμογή My CUPRA, ορίζοντας το ακριβές ποσοστό φόρτισης της. Ο κλιματισμός μπορεί να ενεργοποιηθεί από απόσταση, ορίζοντας τη θερμοκρασία-στόχο εκ των προτέρων ή αυτόματα μετά το ξεκλείδωμα των θυρών, μαζί με τη θέρμανση των μπροστινών καθισμάτων.

Το CUPRA Born με κίνηση στους πίσω τροχούς, δημιουργεί μια πιο σπορ οδηγική αίσθηση και εμπειρία. Διατίθεται σε εκδόσεις απόδοσης 150PS (110kW)/310Nm και 204PS (150kW)/310Nm. Το υψηλής απόδοσης Βorn προσφέρει επίσης το πακέτο επιδόσεων e-Boost αυξάνοντας την απόδοση στα 231PS (170kW)/310Nm. Το e-Boost διατίθεται με δύο επιλογές μπαταρίας: Με την μπαταρία 77kWh που προσφέρει επιτάχυνση 0-100km/h σε 7 δευτερόλεπτα και αυτονομία περίπου 540km, και με την μπαταρία 58kWh με τα 0-100χλμ/ώρα να έρχονται σε μόλις 6,6 δευτερόλεπτα και με την αυτονομία να φτάνει τα 424χλμ. Επιπλέον, το πακέτο e-Boost περιλαμβάνει μεγαλύτερα μπροστινά φρένα και στάνταρ ζάντες 19” καθώς και τιμόνι CUPRA με satellite buttons.

Το CUPRA Born χρησιμοποιεί υδρόψυκτη μπαταρία ιόντων λιθίου τοποθετημένη χαμηλά και κεντρικά στο αυτοκίνητο ώστε να προσφέρει καλύτερη κατανομή βάρους (50% μπροστά, 50% πίσω) και να μειώσει το αντίκτυπο του αυξημένου βάρους. 

Το Βοrn διαθέτει τρεις επιλογές μπαταρίας με χωρητικότητα 45kWh, 58kWh και 77kWh και με μέγιστη αυτονομία περίπου 540km με μία μόνο φόρτιση σύμφωνα με τον επίσημο κύκλο δοκιμών WLTP. Η επίτευξη του μεγάλου εύρους αυτονομίας επιτυγχάνεται από το προηγμένο  σύστημα θερμικής διαχείρισης που διατηρεί στο βέλτιστο τη θερμοκρασία της μπαταρίας.

Όσον αφορά τους χρόνους επαναφόρτισης, σε μόλις 7 λεπτά μπορούν να προστεθούν επιπλέον 100 χιλιόμετρα αυτονομίας χρησιμοποιώντας ένα σημείο φόρτισης 170kW. Ακόμη και αν η κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας είναι μόνο στο 5%, μπορεί να αναπληρωθεί στο 80% σε μόλις 35 λεπτά. Το CUPRA Born μπορεί να συνδεθεί τόσο σε δίκτυα φόρτισης AC (έως 11kW) όσο και DC (έως 170kW), οπότε είτε βρίσκεστε στο δρόμο είτε στο σπίτι, η επαναφόρτιση της μπαταρίας είναι γρήγορη και απλή. 

Το CUPRA Born είναι εξοπλισμένο με Drive Profile, που σημαίνει ότι μπορεί να προσαρμοστεί στις ανάγκες του οδηγού του. Διαθέτει πέντε διαφορετικά οδηγικά προφίλ: Range, Comfort, Performance, Individual και CUPRA (διατίθεται μόνο με το e-Boost). 

Η γκάμα των συστημάτων ασφάλειας είναι εκτεταμένη: Predictive Adaptive Cruise Control, Travel Assist, Side and Exit Assist, Traffic Sign Recognition, Emergency Assist και Pre-Crash Assist. Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες για τα συστήματα υποβοήθησης παρέχονται απευθείας στον οδηγό χάρη και στο head-up display system επαυξημένης πραγματικότητας.

Το νέο 100% ηλεκτρικό μοντέλο της CUPRA είναι ήδη διαθέσιμο στις εκθέσεις των τριών CUPRA Dealers στην χώρα μας, της Bελμάρ στην Αργυρούπολη, της Α. Μακρής στο Μαρούσι και της Katakis Autogroup στην Θεσσαλονίκη.  Οι τιμές διάθεσης ξεκινούν από 33.900€ (προ κρατικής επιδότησης), ενώ η πρώτη διαθέσιμη έκδοση  είναι αυτή με την μπαταρία των 58kWh και των 204hp. H έναρξη παραγωγής της έκδοσης με την μπαταρία των 45kWh θα ξεκινήσει τον Μάρτιο, ενώ οι εκδόσεις e-Boost θα είναι διαθέσιμες από τον προσεχή Μάιο.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top