Volvo: Έρχονται ΤΑ κορυφαία συστήματα infotainment

Θα τα δούμε στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της

Volvo Qualcomm συστήματα infotaiment

Η Volvo Car Group χρησιμοποιεί την Snapdragon* Cockpit Platforms της Qualcomm Technologies για να αναβαθμίσει σε επόμενο επίπεδο το infotainment σύστημα της με βάση το Google Android Automotive, στα επερχόμενα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα των Volvo και Polestar.

Αξιοποιώντας τα in-house υψηλού επιπέδου τμήματα έρευνας κι ανάπτυξης που διαθέτουν, η Volvo Cars και η εταιρεία τεχνολογίας Qualcomm θα βελτιώσουν συνολικά την απόδοση του συστήματος infotainment επόμενης γενιάς της Volvo που βασίζεται στο Google Android, κάνοντάς το πολύ πιο γρήγορο και πιο άμεσο σε απόκριση.

Η Snapdragon Cockpit Platforms της Qualcomm σχεδιάστηκε έτσι ώστε να αποτελεί έναν κεντρικό κόμβο για υπολογιστικά συστήματα υψηλής απόδοσης. Είναι σε θέση να καλύψει τις εξαιρετικά υψηλές απαιτήσεις γραφικών, ήχου και τεχνητής νοημοσύνης στο επερχόμενο αμιγώς ηλεκτρικό SUV Polestar 3 και στο επόμενο αμιγώς ηλεκτρικό SUV της Volvo, ενώ ταυτόχρονα έχει πολύ χαμηλή κατανάλωση ενέργειας.

Χάρη στη χρήση της πιο πρόσφατης Snapdragon Automotive Platforms, το επόμενης γενιάς σύστημα infotainment της Volvo Cars θα είναι πάνω από δύο φορές πιο γρήγορο, ενώ η παραγωγή γραφικών θα έχει έως και δέκα φορές μεγαλύτερη ταχύτητα.


Για τη Volvo Cars, η επίτευξη του στόχου της να είναι μία εταιρεία μόνο αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων και ηγετική δύναμη στην κατηγορία των premium ηλεκτρικών έως το 2030 σημαίνει περισσότερα από την απλή προσφορά αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Περιλαμβάνει επίσης την παροχή απρόσκοπτης συνδεσιμότητας, κορυφαίων στον κλάδο προτύπων ασφαλείας, προηγμένης αυτόνομης οδήγησης και της βέλτιστης δυνατής εμπειρίας χρήστη. Για να κάνει πράξη αυτές τις φιλοδοξίες, η Volvo Cars συνεργάζεται με τεχνολογικούς ηγέτες σε παγκόσμιο επίπεδο, σε τομείς όπου η συνεργασία είναι αποδοτική.

Η συνεργασία περιλαμβάνει μελλοντικές βελτιώσεις που θα γίνονται σταδιακά μέσω ασύρματων ενημερώσεων. Δημιουργεί επίσης μία στέρεη βάση που επιτρέπει στη Volvo Cars να συνεχίσει να προσφέρει premium, διασυνδεδεμένες, έξυπνες κι άμεσες σε απόκριση εμπειρίες στο μέλλον.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top