Citroen My Ami Buggy Concept: Σαν και αυτό κανένα  

Ηλεκτρικό για μεγάλα...παιδιά 

Citroen My Ami Buggy Concep παρουσίαση

Το My Ami Buggy Concept είναι ένα ένα ηλεκτρικό, εύχρηστο όχημα για τα Σαββατοκύριακα, τις διακοπές δίπλα στη θάλασσα ή στην εξοχή, που θα κερδίσει τους χρήστες με την πρακτικότητά του. Η μπάρα με τα φώτα LED στο εμπρός μέρος της οροφής, αποτελεί άλλη μια περιπετειώδη πινελιά ενισχύοντας την ορατότητα τη νύχτα ή σε ομίχλη.

  

Όταν το αυτοκίνητο είναι σταθμευμένο, τα φώτα LED ανάβουν σε χαμηλή ένταση για να δίνουν μια ατμόσφαιρα “κατασκήνωσης”, που ενισχύεται και από τη μουσική που ακούγεται από το αποσπώμενο ηχείο του αυτοκινήτου. 

Οι πόρτες έχουν αφαιρεθεί και αντικαταστάθηκαν από αδιάβροχο διάφανο ύφασμα και μπορούν να κλείνουν όταν οι καιρικές συνθήκες το επιβάλλουν, αποτελώντας παραπομπή και στο πνεύμα του Mehari. Είναι εξοπλισμένες με φερμουάρ για να κλείνουν την καμπίνα των επιβατών, με ανοίγματα που παραπέμπουν στις πόρτες των συμβατικών οχημάτων.. νω από το παρμπρίζ έχει τοποθετηθεί ένα σκίαστρο οροφής, το οποίο προσφέρει προστασία από αντίξοες καιρικές συνθήκες, ενώ το καλοκαίρι κάνει σκιά, προστατεύοντας τους επιβάτες από τις ακτίνες του ήλιου.

Το My Ami Buggy Concept χρησιμοποιεί συνολικά τρία χρώματα: μαύρο, χακί και κίτρινο. Ένα σήμα “+” βρίσκεται στον εξωτερικό καθρέπτη από την πλευρά του οδηγού και είναι παραπομπή στον ηλεκτροκινητήρα και τους ακροδέκτες της μπαταρίας, δίνοντας το στίγμα του αυτοκινήτου για όσους το βλέπουν σε θέσεις στάθμευσης που προορίζονται για ηλεκτρικά οχήματα.


Η λέξη “Pilot” εμφανίζεται στην οροφή, στην πλευρά του οδηγού και η λέξη “Copilot” στην πλευρά του συνοδηγού, ενώ παραπέμποντας και στους αγώνες αυτοκινήτων, ο αριθμός 01 εμφανίζεται στο κάθισμα του οδηγού και το 02 στο κάθισμα του συνοδηγού.


Το My Ami Buggy Concept διαθέτει νέα αφρώδη υλικά με διπλάσιο πάχος –από 35 στα 70 χιλιοστά- στα καθίσματα, σύμφωνα με το πρόγραμμα Advanced Comfort. Η προσθήκη αφρού έχει κάνει τα καθίσματα ελαφριά και μαλακά. Μπορούν εύκολα να αφαιρεθούν για να αντικατασταθούν ή να πλυθούν.Οι κάδοι αποθήκευσης στο ταμπλό, αξεσουάρ που είναι ήδη διαθέσιμα στο My Ami, έχουν επανασχεδιαστεί ειδικά για το My Ami Buggy Concept..

Ένας αποθηκευτικός χώρος είναι επίσης ενσωματωμένος στις πόρτες στο ύψος του καθίσματος. Αυτός μπορεί να χωρέσει οποιοδήποτε είδος αντικειμένου ή μια μεγάλη αποσπώμενη τσάντα ειδικά σχεδιασμένη για αποθήκευση εκεί, η οποία μπορεί να ανοίξει από μέσα. Έτσι μπορεί να χρησιμεύσει ως χώρος αποθήκευσης. Το καλώδιο φόρτισης από την άλλη, τοποθετείται σε μια θήκη στο πλαίσιο της πόρτας του συνοδηγού και έχει σχήμα λαβής για να διευκολύνει τον χειρισμό.

Ο σχεδιασμός του εσωτερικού στόχευε να είναι απόλυτα εργονομικός, ώστε να διευκολύνει τις κινήσεις μέσα στην καμπίνα, διασφαλίζοντας ότι ο χειρισμός των διαφόρων αντικειμένων θα είναι διαισθητικός, δεν θα απαιτεί οπτική επαφή από οδηγό - συνοδηγό.Ο σχεδιασμός του είναι τέτοιος που μπορεί να το χειρίζεται ένας από τους δύο επιβαίνοντες, ενστικτωδώς.

Η βάση για το smartphone που σχεδιάστηκε ειδικά για το My Ami, έχει μετατραπεί σε μια κυλινδρική βάση στήριξης στο My Ami Buggy Concept και διαθέτει ένα στρογγυλό χειριστήριο σύσφιξης στη δεξιά της πλευρά για να κρατά το τηλέφωνο στη θέση του. Ο κύλινδρος μπορεί να “χαραχθεί” για να φέρει το όνομα του ιδιοκτήτη και αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που οι περισσότεροι θα εκτιμήσουν.

Αυτό είναι ένα πολύ ευχάριστο και γρήγορο βήμα, για την υπεροχή και την ταχύτητα που προσφέρει η τρισδιάστατη εκτύπωση αξεσουάρ. Κάθε ένα από αυτά που βλέπουμε στο My Ami Buggy Concept, έχει σχεδιαστεί από την αρχή και χάρη στην 3D εκτύπωση, μπορεί να αναπαραχθεί σε όσα αντίτυπα απαιτηθούν αναλόγως της ζήτησης. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top