Volvo: Ρίχνει χρήμα για να φτιάξει δικές της μπαταρίες

Αυτονομία στην ηλεκτροκίνηση

Volvo επένδυση κατασκευή μπαταρίες ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η Volvo Cars και η Northvolt θα δημιουργήσουν από κοινού ένα κέντρο Έρευνας και Εξέλιξης (R&D) στο Γκέτεμποργκ, ως τμήμα επένδυσης που φθάνει τις 30 δισεκατομμύρια Σουηδικές Κορώνες (SEK) για την ανάπτυξη και την κατασκευή μπαταριών.

Το κέντρο R&D, που θα λειτουργήσει το 2022, θα δημιουργήσει εκατοντάδες θέσεις εργασίας στο Γκέτεμποργκ και καθιστά τη Volvo Cars έναν από τους λίγους κατασκευαστές που κάνουν το σύνολο της διαδικασίας εξέλιξης και παραγωγής μπαταριών τμήμα του δυναμικού παραγωγής τους.

Σε συνέχεια της συνεργασίας που ανακοινώθηκε από τις δύο εταιρείες νωρίτερα το τρέχον έτος, η Volvo Cars και η Northvolt υπέγραψαν μία δεσμευτική συμφωνία για τη δημιουργία κοινοπραξίας με αντικείμενο την ανάπτυξη και τη βιώσιμη παραγωγή μπαταριών για τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα Volvo επόμενης γενιάς.

Μετά τη δημιουργία του νέου κέντρου Έρευνας και Εξέλιξης (R&D) στο Γκέτεμποργκ, θα ακολουθήσει η κατασκευή ενός νέου εργοστασίου παραγωγής στην Ευρώπη. Αντικείμενό του θα είναι η παραγωγή προηγμένων μπαταριών επόμενης γενιάς, ειδικά εξελιγμένων για χρήση στα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα Volvo και Polestar επόμενης γενιάς. Η ακριβής τοποθεσία του εργοστασίου αναμένεται να επιβεβαιωθεί στις αρχές του 2022.

Το κέντρο R&D θα βρίσκεται κοντά στις εγκαταστάσεις Έρευνας και Εξέλιξης της Volvo Cars και στο υπάρχον campus καινοτομίας της Northvolt, το Northvolt Labs, στην πόλη Västerås (Βεστερός) της Σουηδίας. Η εγγύτητα θα διευκολύνει τις συνέργειες και θα αυξήσει την αποδοτικότητα, μέσω της ανάπτυξης τεχνολογιών για μπαταρίες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top