Η Mazda συμμετείχε στον αγώνα Super Taikyu στην Ιαπωνία

Με καύσιμο από...μαγειρικό λάδι

Mazda συμμετοχή αγώνας Super Taikyu

Ως μέρος της συνεχούς δέσμευσής της για την επίτευξη ουδετερότητας άνθρακα, η Mazda Motor Corporation συμμετείχε στον αγώνα Super Taikyu στην Okayama (Ιαπωνία) που διεξήχθη στο Okayama International Circuit το περασμένο Σαββατοκύριακο. H Mazda συμμετείχε με ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο με συμβατικό ντίζελ κινητήρα (Skyactiv-D 1.5), ο οποίος λειτουργούσε με καύσιμο 100% βιολογικής βάσης από χρησιμοποιημένο μαγειρικό λάδι και λίπη μικροφυκών. Από την επόμενη χρονιά, η Mazda θα συμμετέχει σε όλους τους γύρους του αγώνα αντοχής καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Για την επίτευξη ουδετερότητας άνθρακα, η Mazda πιστεύει ότι είναι σημαντικό να προσφέρουμε στους πελάτες μια ποικιλία επιλογών. Λαμβάνοντας αυτό υπόψη, η Mazda σκοπεύει να επεκτείνει τη γκάμα των κινητήρων της, επενδύοντας όχι μόνο σε συμβατικά υβριδικά μοντέλα κινητήρων ντίζελ και μοντέλα EV αλλά και σε plug-in υβριδικά μοντέλα, προωθώντας παράλληλα πρωτοβουλίες για ανανεώσιμα καύσιμα, όπως καύσιμα βιοντίζελ νέας γενιάς.

Τα καύσιμα βιοντίζελ νέας γενιάς, τα οποία κατασκευάζονται από βιώσιμες πρώτες ύλες, όπως λίπη μικροφυκών και χρησιμοποιημένο μαγειρικό λάδι, δεν ανταγωνίζονται την ανθρώπινη προσφορά τροφίμων, η οποία αποτελεί θέμα για τα υπάρχοντα καύσιμα βιοντίζελ. Τα συγκεκριμένα καύσιμα μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ως εναλλακτικά του καυσίμου ντίζελ σε υπάρχοντα οχήματα και μηχανήματα, χωρίς καμία τροποποίηση, καθώς δεν απαιτείται πρόσθετη υποδομή στην εφοδιαστική αλυσίδα καυσίμων. Ως εκ τούτου, τα καύσιμα βιοντίζελ αναμένεται να διαδραματίσουν εξέχοντα ρόλο ως εξαιρετική πηγή υγρού καυσίμου στην προώθηση της ουδετερότητας του άνθρακα.

Η Mazda είναι μέλος του “Your Green Fuel”, μια πρωτοβουλία που εκτελείται στη Χιροσίμα για τη διάδοση και εξάπλωση της χρήσης βιοκαυσίμων επόμενης γενιάς, ενέργεια που πραγματοποιείται από κοινού με το Συμβούλιο της Χιροσίμα για τη Συνεργασία Βιομηχανίας Αυτοκινήτου-Ακαδημίας-Κυβέρνησης (Hirojiren)* και την Euglena Co., Ltd. **. Το έργο αυτό, στοχεύει στη δημιουργία ενός μοντέλου για την αναζωογόνηση των περιφερειακών περιοχών, διατηρώντας ολόκληρη την αλυσίδα αξίας των ουδέτερων εκπομπών καυσίμων από την παραγωγή και την προμήθεια πρώτων υλών έως τη χρήση καυσίμων στην περιοχή της Χιροσίμα.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top