To MINI Electric Pacesetter είναι εμπνευσμένο από την JCW

Με αγωνιστικές προδιαγραφές

MINI Electric Pacesetter παρουσίαση

Το MINI Electric Pacesetter συνδέει το εξηλεκτρισμένο μέλλον της μάρκας με την πλούσια αγωνιστική παράδοση της John Cooper Works. Το αυτοκίνητο βασίζεται στο νέο MINI Cooper SE και γεννήθηκε μέσα από μία πρωτοφανή συνεργασία των τμημάτων MINI Design, BMW Motorsport, FIA και Formula E.


Πίσω από τη δυναμική σχεδίαση του MINI Electric Pacesetter βρίσκεται η τεχνογνωσία της BMW Motorsport. Η αυστηρή προσήλωση στις αρχές σχεδίασης ελαφρού βάρους προσφέρει απόβαρο περίπου 1.230 kg – που το καθιστά ελαφρύτερο κατά 130 kg από το στάνταρ MINI Cooper SE. Το σύστημα κίνησης – που επίσης βασίζεται σε αυτό του MINI Cooper SE – αποδίδει ισχύ 135 kW και ροπή 280 Nm, με αποτέλεσμα το MINI Electric Pacesetter να επιταχύνει από 0 στα 100 km/h σε 6,7 δευτερόλεπτα (στάνταρ μοντέλο: 7,3 δευτ.) και από 0-60 km/h σε 3,6 δευτερόλεπτα (στάνταρ μοντέλο: 3,9 δευτ).

Ακόμα πιο σημαντική όμως, είναι η εν κινήσει επιτάχυνση. Εδώ, το MINI Electric Pacesetter αποκαλύπτει όλα τα ταλέντα του υψηλόροπου συστήματος κίνησης με κιβώτιο μιας σχέσης, που προσφέρει επιτάχυνση 80-120 km/h σε 4,3 δευτερόλεπτα (στάνταρ μοντέλο: 4,6 δευτερόλεπτα).


Το εξωτερικό του MINI Electric Pacesetter είναι ειδικά κατασκευασμένο για τις απαιτήσεις της αγωνιστικής πίστας και ενσαρκώνει την πιο δυναμική έκδοση, μέχρι στιγμής, του αμιγώς ηλεκτρικού MINI.Το σύστημα κίνησης συνεργάζεται με την αγωνιστική ανάρτηση με ρυθμιζόμενα γόνατα coilover (συμπίεση, επαναφορά, ύψος και γωνία κάμπερ) πετυχαίνοντας εξαιρετική αίσθηση go-kart. Αγωνιστικών προδιαγραφών βάσεις βραχιόνων ελέγχου ανάρτησης, το αυξημένο κατά 10 mm πλάτος του μετατροχίου, τα φρένα τεσσάρων εμβόλων και οι τροχοί του MINI John Cooper Works GP με ελαστικά Michelin Pilot Sport (διάσταση 245/40 R18) ολοκληρώνουν το συνολικό πακέτο
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top