Ποιο αυτοκίνητο έχει τρεις...πόρτες 

Δείτε πόσο κοστίζει 

Fiat 500 electric 3+1

Η προσθήκη μιας δεύτερης πόρτας από την πλευρά του συνοδηγού, η οποία ανοίγει σε αντίθετη φορά σε γωνία σχεδόν 90ο επιτρέπει την εύκολη πρόσβαση στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, κάνοντας ιδιαίτερα εύκολη την είσοδο και έξοδο των παιδιών, ειδικά σε εκείνες τις ηλικίες που απαιτείται και η χρήση του ειδικού καθίσματος. Η συγκεκριμένη λύση σαν σύλληψη κάθε άλλο παρά άγνωστη είναι στο χώρο του αυτοκινήτου, η εφαρμογή της όμως στο ηλεκτρικό 500 έγινε με έναν πραγματικά καινοτόμο τρόπο, ο οποίος παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε σχεδιαστικό και μηχανολογικό επίπεδο και του οποίου τα βασικά χαρακτηριστικά είναι:

Η απουσία μεσαίας κολώνας στην πλευρά του συνοδηγού αποτέλεσε ιδιαίτερη πρόκληση για τους μηχανικούς, οι οποίοι έπρεπε να βρουν τρόπους για να διατηρήσουν την ακαμψία του συνόλου, αλλά και το συνολικό επίπεδο παθητικής ασφάλειας. 


Βασικό στοιχείο που επηρεάζει την αποδοτικότητα ενός αυτοκινήτου είναι το βάρος. Η προσθήκη θυρών και των σχετικών ενισχύσεων συχνά επιβαρύνει σημαντικά το βάρος ενός μοντέλου, με την αύξηση συχνά να ξεπερνά κατά πολύ τα 100 κιλά. Στην περίπτωση του 500 3+1, παρά την απουσία κεντρικής κολώνας που οδήγησε σε πρόσθετε ενισχύσεις, η συνολική επιβάρυνση είναι μόλις 30 κιλά, με αποτέλεσμα η έκδοση να έχει πρακτικά τις ίδιες επιδόσεις και αυτονομία (314χλμ. σε μικτές συνθήκες και έως 447χλμ. σε αστικές συνθήκες) με την 3θυρη έκδοση.

Το ηλεκτρικό 500 είναι το μοναδικό μοντέλο στην κατηγορία του που είναι διαθέσιμο σε τρεις τύπους αμαξώματος (Hatchback, Cabrio & 3+1), μια επιλογή η οποία είναι απόλυτα συμβατή με τη φιλοσοφία της μάρκας, όπου η καινοτομία, η πρακτικότητα και το στιλ συνυπάρχουν με ιδανικό τρόπο.

Το νέο ηλεκτρικό 500 3+1 εφοδιάζεται -όπως και οι υπόλοιπες εκδόσεις της γκάμας του 500- με προηγμένα συστήματα πολυμέσων, συνδεσιμότητας, αλλά και υποβοήθησης της οδήγησης, που του επιτρέπουν να είναι το πρώτο μοντέλο της κατηγορίας με δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2. Πρακτικά προσφέρει όλα τα πλεονεκτήματα της έκδοσης hatchback, με επιπλέον ένα κορυφαίο επίπεδο πρακτικότητας για όσους χρησιμοποιούν συχνά τις πίσω θέσεις του αυτοκινήτου. Παράλληλα, όλες οι εκδόσεις του μοντέλου διαθέτουν λιανική τιμή προ φόρων κάτω από τις 30.000 ευρώ και επωφελούνται από το πρόγραμμα κρατικής επιδότησης «Κινούμαι Ηλεκτρικά», το οποίο προσφέρει όφελος έως και 6.000 ευρώ. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top