Δοκιμάσαμε όλη την γκάμα MINI John Cooper Works

Αγωνιστικές επιδόσεις, πλούσιος εξοπλισμός και υψηλή ασφάλεια 

MINI John Cooper Works μοντέλα δοκιμή Μαρκόπουλο

Σε μια εξαιρετική παρουσίαση προχώρησε σήμερα η Ελληνική αντιπροσωπείας η οποία έδωσε την ευκαιρία σε δημοσιογράφους να δοκιμάσουμε όλα τα γρήγορα νέα μοντέλα της MINI στην πίστα αλλά και σε επαρχιακούς δρόμους στο Μαρκόπουλο. Κάθε μοντέλο John Cooper Works συνδυάζει ξεχωριστό στυλ με αγωνιστικές επιδόσεις με το δικό του τρόπο.


Στην φωτογραφία όπως βλέπετε από αριστερά είμαστε μαζί με τον κύριο Μιχάλη Γαγάνη διευθυντή marketing ΜΙΝΙ, τον κύριο Andrea Sieben πρόεδρο και διευθύνοντα συμβούλου του BMW Group Hellas, την κυρία Δήμητρα Μπίκου επικεφαλή της μάρκας MINI και τον κύριο Κωνσταντίνο Διαμαντή διευθυντή επικοινωνίας του BMW Group Hellas. 

Τα θρυλικά μοντέλα MINI John Cooper Works, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό ΜΙΝΙ και το δυναμικό MINI Countryman Plug-In Hybrid, μας περίμεναν μία ξεχωριστή εμπειρία. Νιώσαμε την οδηγική διασκέδαση ΜΙΝΙ, μέσα από ένα 3ωρο πρόγραμμα, που περιελάμβανε οδηγικές ασκήσεις σε ειδικά διαμορφωμένη πίστα στις  εγκαταστάσεις Driving Academy με την καθοδήγηση πιστοποιημένων και έμπειρων εκπαιδευτών, οδήγηση στον δρόμο (scenic test drive), προϊοντική παρουσίαση και πολλές άλλες μοναδικές εκπλήξεις.

 Η σχέση μεταξύ MINI και John Cooper Works βασίζεται σε μία παράδοση δεκαετιών, με επιτυχίες στο μηχανοκίνητο αθλητισμό και στην κοινή αντίληψη περί διασκευαστικής οδήγησης, εξατομίκευσης και ανώτερης ποιότητας. Πριν από έξι δεκαετίες, ο σχεδιαστής σπορ αυτοκινήτων John Cooper προετοίμασε το δρόμο για τη συμμετοχή του κλασικού Mini σε αγώνες ταχύτητας και αγώνες ράλι. Τρεις νίκες γενικής κατάταξης στο Monte Carlo Rally εκτόξευσαν τη φήμη του βρετανικού μικρού μοντέλου ήδη από τη δεκαετία του 1960. Στο πιο πρόσφατο παρελθόν, η αγωνιστική καριέρα του MINI επισφραγίστηκε με έξι επιτυχίες στο Dakar Rally.

Όσο για το MINI Electric Collection μας έδωσε  μία αποκλειστική εμπειρία διασκεδαστικής οδήγησης μηδενικών ρύπων. Η άμεση απόκριση του ηλεκτροκινητήρα των 135 kW/184 hp, το ειδικό σετάρισμα του πλαισίου και το χαμηλό κέντρο βάρους, χαρίζουν στο MINI Cooper SE τη γνώριμη ευελιξία MINI.

Η μπαταρία ιόντων λιθίου υψηλής τάσης, τοποθετημένη βαθιά στο πάτωμα του οχήματος, επιτρέπει αυτονομία από 203 μέχρι 234 km σύμφωνα με τον κύκλο WLTP.


Στην πίστα λοιπόν θαυμάσαμε όλα τα σημερινά μοντέλα John Cooper Works με τον Πάρι Ποντίκα να δίνει ρεσιτάλ τόσο στην πίστα πετυχαίνοντας εντυπωσιακούς χρόνους όσο και στους επαρχιακούς δρόμους με τις συνεχείς στροφές.


 Ως το πρώτο πολυτελές μικρό μοντέλο της ιστορίας, το MINI John Cooper Works ενσαρκώνει την κλασική φιλοσοφία τρίθυρου αμαξώματος με ιδιαίτερο σπορ στυλ. Η αποκλειστική open-air διασκεδαστική οδήγηση επιτείνει τη γοητεία του MINI John Cooper Works Cabrio (Και τα δύο μοντέλα θα συμμετέχουν τώρα στους αγώνες με φρέσκα σχεδιαστικά στοιχεία. 


Ένας δίλιτρος, τετρακύλινδρος κινητήρας τεχνολογίας MINI TwinPower Turbo παράγει συναρπαστικές επιδόσεις και στα δύο μοντέλα. Αποδίδει μέγιστη ισχύ 231 hp και μέγιστη ροπή 320 Nm. Η κινητήρια ισχύς μεταφέρεται στους εμπρός τροχούς μέσω ενός 6-τάχυτου μηχανικού κιβωτίου, στάνταρ, και ενός 8-τάχυτου Steptronic Sport (προαιρετικά). Το MINI John Cooper Works ολοκληρώνει το σπριντ 0 – 100 km/h σε 6,3 δευτερόλεπτα (αυτόματο: 6,1 δευτ.). Η τελική του ταχύτητα είναι 246 km/h.

Το MINI John Cooper Works Cabrio έχει επιτάχυνση 0 - 100 km/h σε 6,6 δεύτερα (αυτόματο: 6,5 δεύτερα) και αγγίζει την τελική ταχύτητα των 242 km/h (αυτόματο: 241 km/h).Με τεχνολογία πλαισίου ρυθμισμένη με ακρίβεια στα χαρακτηριστικά επιδόσεων του κινητήρα, τα δύο κορυφαία σπορ αυτοκίνητα προσφέρουν μία υψηλής έντασης εμπειρία επιδόσεων. Ένα σπορ σύστημα φρένων που έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με την εξειδικευμένη στο είδος Brembo αποτελεί μέρος του στάνταρ εξοπλισμού όπως και οι ζάντες αλουμινίου 17” της John Cooper Works. H νέα, προαιρετική έκδοση προσαρμοζόμενης ανάρτησης (Adaptive Suspension) πετυχαίνει βέλτιστη ισορροπία μεταξύ σπορ συμπεριφοράς και οδηγικής άνεσης.


Το MINI John Cooper Works Clubman (συνδυάζει τον ακραίο σπορ χαρακτήρα με την ξεχωριστή φιλοσοφία αμαξώματος ενός σύγχρονου Shooting Brake. Τέσσερις πλαϊνές πόρτες, δύο πίσω πόρτες και η εκτεταμένη γραμμή οροφής το καθιστούν λειτουργικότερο και καλύτερα προσανατολισμένο στο lifestyle του πελάτη.  
Το σημαντικότερο κοινό στοιχείο τους μία ασυναγώνιστη αίσθηση ισχύος και επιτάχυνσης που προέρχεται από τη δύναμη ενός 2.0 L τετρακύλινδρου κινητήρα με τεχνολογία MINI TwinPower Turbo. Ο κινητήρας αποδίδει μέγιστη ισχύ 306 hp και μέγιστη ροπή 450 Nm. Συνδυάζεται με ένα 8-τάχυτο κιβώτιο Steptronic Sport στάνταρ. Και στα δύο μοντέλα, το σύστημα τετρακίνησης ALL4 αναλαμβάνει την κατανομή ροπής μεταξύ εμπρός και πίσω τροχών με ακρίβεια και όπως απαιτεί η εκάστοτε οδηγική κατάσταση. Ένα σπορ σύστημα πέδησης Brembo με δισκόφρενα και τετραπίστονες σταθερές δαγκάνες στον εμπρός άξονα διασφαλίζει εξαιρετικό φρενάρισμα. 


Ο στάνταρ εξοπλισμός του MINI John Cooper Works Clubman και του MINI John Cooper Works Countryman περιλαμβάνει πίνακα οργάνων πολλαπλών λειτουργιών, που διατίθεται προαιρετικά με τα άλλα δύο κορυφαία σπορ αυτοκίνητα. Σε όλα τα μοντέλα, ένα νέο λειτουργικό σύστημα προσφέρει βελτιστοποιημένες επιλογές για ταχύ και διαισθητικό έλεγχο των λειτουργιών του οχήματος, των συστημάτων ήχου, πλοήγησης, επικοινωνίας και των apps. Live widgets στην οθόνη αφής 8,8” του κεντρικού οργάνου χρησιμεύουν τώρα για την ενεργοποίηση του επιθυμητού στοιχείου του μενού, που μπορεί να επιλέγεται με μία κίνηση swipe, όπως σε ένα smartphone.
Τα πακέτα άνεσης, συνδεσιμότητας και υποστήριξης οδηγού που προσφέρονται για όλα τα μοντέλα John Cooper Works έχουν επίσης συνδυαστεί προσεκτικά.

Νέο στη γκάμα για όλα τα κορυφαία σπορ αυτοκίνητα είναι το σύστημα Lane Departure Warning που περιλαμβάνεται στο Driving Assistant. Επιπλέον, το Active Cruise Control περιλαμβάνει τη λειτουργία Stop & Go για το MINI John Cooper Works και το MINI John Cooper Works Cabrio. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με το 8-τάχυτο κιβώτιο Steptronic Sport και αυξάνει την άνεση σε καταστάσεις όπου μία αργή ροή της κυκλοφορίας προσωρινά ‘φρενάρει’ την απόλυτη διασκεδαστική οδήγηση.

Προσθέστε σε όλα αυτά και τους νέους χρωματισμούς και θα καταλάβετε ότι τα γρήγορα MINI είναι απλά μοναδικά. Οι φωτογραφίες είναι του Γιώργου Καραγιωργάκη ο οποίος είναι κορυφαίος στο είδος του. 

 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top