Έγινε και αυτό: Συνεργασία Mercedes και Stellantis

Στην εξέλιξη μπαταριών για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Mercedes Stellantis συνεργασία μπαταρίες ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Οι Stellantis, TotalEnergies και Mercedes-Benz έφτασαν σε συμφωνία, καλωσορίζοντας την Mercedes-Benz ως νέο συνεργάτη στην Automotive Cells Company (ACC). Με αυτή την εξέλιξη, τα μέρη συμφώνησαν να αυξήσουν τη βιομηχανική χωρητικότητα της ACC τουλάχιστον στις 120 GWh μέχρι το 2030. Η εφαρμογή της συμφωνία υπόκειται στις τελικές ρυθμίσεις και νομικές εγκρίσεις. 

Η ACC είναι το αποτέλεσμα μια πρωτοβουλίας που πήραν οι Stellantis και TotalEnergies με την υποστήριξη των Γαλλικών, Γερμανικών και Ευρωπαϊκών αρχών, ώστε να δημιουργηθεί μια κορυφαία Ευρωπαϊκή εταιρεία για τις μπαταρίες των ηλεκτρικών οχημάτων. Η ένταξη της Mercedes-Benz στην ACC αποτελεί μια ξεκάθαρη απόδειξη της εξέλιξης του προγράμματος και των αποτελεσμάτων του, τα οποία πλέον ενισχύονται περαιτέρω. 

Σκοπός της ACC, είναι να εξελίξει και να παράγει στοιχεία μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα, με εστίαση στην ασφάλεια, την απόδοση και την ανταγωνιστικότητα, εξασφαλίζοντας παράλληλα τα υψηλότερα επίπεδα ποιότητας και το ελάχιστο δυνατό περιβαλλοντολογικό αποτύπωμα. Το αναθεωρημένο πλάνο χωρητικότητας, θα κινητοποιήσει μια επένδυση άνω των 7 δισεκατομμυρίων ευρώ. 

H ACC θα υποστηριχθεί από τις τρεις εταιρείες συνδυάζοντας:

Υψηλή γνώση στην εξέλιξη μπαταριών μέσω της Saft, εταιρείας που ανήκει στην TotalEnergies και διαθέτει περισσότερα από 100 χρόνια εμπειρίας στον τομέα.

Έναν ηγέτη στον τομέα των μετακινήσεων όπως είναι η Stellantis, η οποία έχει ένα ξεκάθαρο όραμα για την προσφορά τεχνολογιών αιχμής οι οποίες θα οδηγήσουν σε ελκυστικούς, προσιτούς και βιώσιμους τρόπους αυτοκίνησης. 

Τη γνώση της Mercedes-Benz στους τομείς της έρευνας και της εξέλιξης, αλλά και την επέκταση των εγκαταστάσεων παραγωγής της ACC, με τα αδιαμφησβήτητα στάνταρτ ποιότητας της μάρκας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top