Το νέο ηλεκτρικό VW ID. BUZZ AD πάει μόνο του

Δείχνει το μέλλον

VW ID. BUZZ AD παρουσίαση

Στο περιθώριο της Έκθεσης Αυτοκινήτου του Μονάχου (ΙΑΑ 2021), η Volkswagen Επαγγελματικά Οχήματα παρουσίασε ένα ειδικά διαμορφωμένο πρωτότυπο του ID. BUZZ με την ένδειξη AD, που προέρχεται από το Autonomous Driving (Αυτόνομη Οδήγηση). Το πρωτότυπο, με ασπρόμαυρο καμουφλάζ και πρόσθετες κατασκευές στην οροφή, είναι ένα από τα πέντε πρώτα πλήρως ηλεκτρικά ID. BUZZ AD, αυτόνομα κινούμενα οχήματα.

Τα πρώτα ID.BUZZ AD θα κυκλοφορήσουν επίσημα στο Αμβούργο το 2025, προσφέροντας μία υπηρεσία διαμοιρασμού διαδρομών (ridepooling) που θα διαχειρίζεται η MOIA, που διαθέτει τεράστια εμπειρία στον τομέα, έχοντας μεταφέρει ήδη εκατομμύρια επιβάτες με χρήση ηλεκτρικών οχημάτων.Το σύστημα αυτόνομης οδήγησης της Argo AI περιλαμβάνει ένα σύνολο αισθητήρων, λογισμικού και υπολογιστικές πλατφόρμες για την 360 μοιρών απεικόνιση του περιβάλλοντος του οχήματος, την πρόβλεψη των ενεργειών των πεζών, των ποδηλατών και των οχημάτων καθώς και τον χειρισμό του κινητήριου συστήματος, της πέδησης και του συστήματος διεύθυνσης, ώστε το όχημα να κινείται με ασφάλεια και πλήρη ένταξη στο κυκλοφοριακό σύστημα, όπως θα το οδηγούσε ένας έμπειρος οδηγός.


Για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, το ID. BUZZ AD είναι εξοπλισμένο με κάμερες, ραντάρ και lidar (αισθητήρας με εκπομπή παλμικής ακτινοβολίας laser στην ατμόσφαιρα και ακολούθως, καταγραφή της οπισθοσκεδαζόμενης ακτινοβολίας). Ο αισθητήρας lidar είναι τοποθετημένος στην οροφή του ID. BUZZ AD και μπορεί να ανιχνεύσει αντικείμενα από απόσταση μεγαλύτερη των 400 μέτρων.

Η κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τεχνολογία, έχει την ικανότητα να ανιχνεύει και τα μικρότερα σωματίδια φωτός (έως και ένα μόνο φωτόνιο), έτσι ώστε ακόμα και αντικείμενα με χαμηλή ανακλαστικότητα, όπως τα μαύρα βαμμένα οχήματα, να μπορούν να ανιχνευθούν με ακρίβεια. Συνολικά, το ID. BUZZ AD διαθέτει έξι lidar, έντεκα ραντάρ και δεκατέσσερις κάμερες, κατανεμημένα σε ολόκληρο το όχημα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top