Η Ford έτοιμη για το Ράλλυ Ακρόπολις

Τα πληρώματα που θα αγωνιστούν

Ford Ράλλυ Ακρόπολις συμμετοχές

Παραμένοντας ένας από τους πιο σκληρούς και απαιτητικούς αγώνες στην ιστορία του θεσμού, το Ράλλυ Ακρόπολις επιστρέφει δυναμικά φέτος στο αγωνιστικό ημερολόγιο του WRC, με την Μ-Sport World Rally Team, ως είθισται, αλλά και το επίσημο δίκτυο Ford, να δίνουν δυναμικό «παρών» στον εθνικό μας αγώνα.Με έδρα την πόλη της Λαμίας, το Ράλλυ Ακρόπολις ξεκινά το απόγευμα της Πέμπτης 9 Σεπτεμβρίου από την Αθήνα με την πανηγυρική τελετή εκκίνησης που θα λάβει χώρα κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και την πραγματοποίηση στη συνέχεια μιας ασφάλτινης ειδικής διαδρομής μήκους 0,98 χιλιομέτρων γύρω από την Πλατεία Συντάγματος.

Φέτος η Μ-Sport World Rally Team θα συμμετάσχει στο Ράλλυ Ακρόπολις με δύο ταλαντούχα πληρώματα, τους Gus Greensmith / Chris Patterson και Adrien Fourmaux / Renaud Jamoul, που για μια ακόμα φορά θα φιλοξενηθούν στο ετοιμοπόλεμο κόκπιτ των Ford Fiesta WRC της βρετανικής ομάδας.

Το EKO Ράλλυ Ακρόπολις σηματοδοτεί την επιστροφή στην αγωνιστική δράση του Παναγιώτη Χατζητσοπάνη, τρεις φορές Πρωταθλητή Ελλάδος (2004, 2005 και 2008). Ο Λαμιώτης οδηγός, ο οποίος δικαίως θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που έχουν αναδείξει οι Ελληνικοί αγώνες, θα έχει ως συνοδηγό σε ένα τετρακίνητο Ford Fiesta Rally2 MkII τελευταίας εξέλιξης, που θα είναι βαμμένο στα χρώματα της Ford Ντουλάκης, επίσημου εμπόρου Ford στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, τον Νίκο Πετρόπουλο. Αξίζει να σημειωθεί ότι το δίδυμο θα αγωνιστεί στην κατηγορία WRC3, στην οποία συμμετέχουν ιδιώτες οδηγοί με αγωνιστικά αυτοκίνητα της κατηγορίας Rally2.

Τα χρώματα του επίσημου δικτύου Ford στο φετινό ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις θα εκπροσωπήσει ένα ακόμα Ελληνικό πλήρωμα. Πρόκειται για τους Νώντα Καρανικόλα / Γιώργο Βασιλάκη. Οι Πρωταθλητές Ράλλυ Χώματος F2 (για δικίνητα αυτοκίνητα) του 2020, θα αγωνιστούν με το νέο Ford Fiesta Rally4, έχοντας την υποστήριξη της Ford Car Center. Μετά από την κατάκτηση του περσινού πρωταθλήματος, ο Νώντας Καρανικόλας αποφάσισε να ανέβει μια κατηγορία, κάνοντας το επόμενο βήμα. Από το σχεδόν «νορμάλ» Ford Fiesta Rally5, που είχε ο ίδιος κατασκευάσει έχοντας ως βάση ένα πολιτικό Fiesta ST-Line, φέτος έχει ετοιμάσει ένα πιο «καθαρόαιμο αγωνιστικό», το Ford Fiesta Rally4. Με αυτό θα κάνει το ντεμπούτο του στον εθνικό μας αγώνα με στόχο την κατάκτηση της κορυφής στα δικίνητα αυτοκίνητα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top