Νέο ηλεκτρικό VW με 20.000 ευρώ

Θα έχει αυτονομία έως 400 χιλιόμετρα  

ID. LIFE τιμή αυτονομία

Μέχρι το 2025, δύο χρόνια νωρίτερα από ό, τι είχε αρχικά προγραμματιστεί, η μάρκα θα λανσάρει ένα μοντέλο ID. στην κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων. Θα κοστίζει μεταξύ 20.000 και 25.000 €.

Το concept ID. LIFE, το οποίο παρουσιάζεται στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Μονάχου βασίζεται σε μια παραλλαγή της αρθρωτής πλατφόρμας για την ηλεκτροκίνηση (MEB) της Volkswagen, που έχει αναπτυχθεί ειδικά για την κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων.


Κάμερες και οθόνες αντικαθιστούν τόσο τους εξωτερικούς όσο και τον εσωτερικό καθρέφτη. Όλες οι λειτουργίες ελέγχονται μέσω επιφάνειας αφής στο εξαγωνικό τιμόνι με ανοιχτό το πάνω τμήμα. Η ενσωμάτωση ενός smartphone δίνει στον οδηγό τον βολικό έλεγχο των λειτουργιών πλοήγησης, επικοινωνίας και ψυχαγωγίας, καθώς και την πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα του οχήματος στο διαδίκτυο. Τα smartphones φορτίζονται επαγωγικά στις ειδικές θήκες των θυρών.


 Για πρώτη φορά ένα όχημα με βάση την MEB έχει κίνηση στους μπροστινούς τροχούς, με τον ηλεκτροκινητήρα να αποδίδει 172 kW (234 PS). Το ID. LIFE επιταχύνει 0-100 χλμ./ώρα σε 6,9 δευτερόλεπτα. Η μπαταρία υψηλής τάσης με ενεργειακό περιεχόμενο 57 kWh επιτρέπει αυτονομία περίπου 400 χιλιομέτρων (κατά WLTP).
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top