Η Stellantis ετοιμάζει να βάλει 35.000 ταχυφορτιστές

Πρωταγωνιστής το νέο ηλεκτρικό Fiat 500

Stellantis ταχυφορτιστές Ευρώπη

Με τη γρήγορη, πρακτική και φιλική προς το περιβάλλον φόρτιση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων να αποτελεί κρίσιμης σημασίας θέμα για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης, η Stellantis, με πρωταγωνιστή το νέο ηλεκτρικό Fiat 500, πρωτοπορεί στην επέκταση του δικτύου ταχυφορτιστών στη Ν. Ευρώπη, μέσω του προγράμματος “Atlante”.

Το πρόγραμμα “Atlante”, αποτελεί μια φιλόδοξη προσπάθεια για την επέκταση του δικτύου ταχυφορτιστών ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη Ν. Ευρώπη. Στόχος είναι η ευρεία γεωγραφική κάλυψη, με ένα δίκτυο ανοικτό για όλους τους χρήστες, το οποίο θα φορτίζει με πρακτικό και φιλικό προς το περιβάλλον τα ηλεκτρικά οχήματα. Η Stellantis, μέσω της θυγατρικής της Free2Move eSolutions, συμμετέχει στην προσπάθεια με πρωταγωνιστή το νέο αμιγώς ηλεκτρικό 500. 

Με το πρόγραμμα “Atlante” δίνεται μια απάντηση στις προτάσεις του πακέτου “Fit for 55” που ανακοίνωσε πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και του οποίου οι στόχοι περιλαμβάνουν τις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων μηδενικών ρύπων σε ποσοστό 100% από το 2035, αλλά και τη δημιουργία σταθμών ανεφοδιασμού-φόρτισης στους αυτοκινητόδρομους, ανά 60χλμ. για τα ηλεκτρικά οχήματα και ανά 150χλμ. για τα οχήματα που χρησιμοποιούν υδρογόνο. Συνολικά μέσω του προγράμματος “Atlante” αναμένεται να τοποθετηθούν περισσότεροι από 35.000 ταχυφορτιστές μέσα στα επόμενα 10 χρόνια στη Ν. Ευρώπη.

Η πρόσφατη ανακοίνωση, ότι στην Ιταλία το πρόγραμμα “Atlante” θα ξεκινήσει με αφετηρία την επαρχία του Πιεμόντε, με πρωτεύουσα το Τορίνο, την ιστορική έδρα της Fiat και τόπο κατασκευής του νέου ηλεκτρικού Fiat 500, έρχεται να ενισχύσει περεταίρω τη σύνδεση του θρυλικού μοντέλου με αυτό το καινοτόμο πρόγραμμα. Σε αυτό το πλαίσιο, στο εργοστάσιο του Mirafiori δημιουργείται το μεγαλύτερο δίκτυο V2G (Vehicle-to-Grid) στον κόσμο που σε συνδυασμό με το φωτοβολταϊκό πάρκο που υπάρχει στο χώρο θα προσφέρουν «πράσινη» φόρτιση και κυρίως σταθερότητα στο δίκτυο ηλεκτροδότησης.

Το νέο 500 έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να μπορεί να συνδέεται με δίκτυα V2G, ενώ ο ενσωματωμένος ταχυφορτιστής των 85kW που διαθέτει (στο βασικό εξοπλισμό) δίνει τη δυνατότητα εξαιρετικά γρήγορης φόρτισης (περίπου 35 λεπτά για πλήρη φόρτιση και 5 λεπτά για την ανάκτηση αυτονομίας 50χλμ.).

Το νέο Fiat 500 είναι το μοναδικό αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο που είναι διαθέσιμο σε τρία αμαξώματα (hatchback, cabrio και 3+1), διαθέτει προηγμένη συνδεσιμότητα μέσω του καινοτόμου συστήματος πολυμέσων Uconnect5 και εφοδιάζεται με συστήματα ADAS που δίνουν τη δυνατότητα υποβοήθησης της οδήγησης επιπέδου 2. Παράλληλα είναι το μοναδικό αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο στην Ελληνική αγορά με τιμή που βρίσκεται κάτω από το όριο των 20.000 ευρώ ενώ στην τιμή συμπεριλαμβάνεται και το όφελος του κρατικού προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top